Ander thema

Distance makes the heart grow fonder

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met een Nederlandse vader en een Engelse moeder groeide ik op in Nederland. Hoewel ik altijd hier heb gewoond, heb ik Engeland altijd als een thuis beschouwd. Het opgroeien met twee ‘thuislanden’ is iets heel bijzonders, maar komt ook met gemis en verlangen. Verlangen naar de plek met fijne herinneringen, de plek waar je de tradities herkent en de plek waar familie is. “Distance makes the heart grow fonder” gaat over dit gevoel van verlangen.

Artist statement

In mijn werk gebruik ik voornamelijk fotografie en ‘lens-based’ media. Mijn aandacht richt zich op het verkennen van de menselijke ervaring en hoe deze onze zelfkennis en identiteit vormen.
Mijn onderwerpen zijn vaak emotioneel van aard en hebben over het algemeen een zacht en romantisch karakter. In mijn werk heb ik een zeer persoonlijke benadering, vaak door mijzelf en mijn eigen ervaringen als uitgangspunten te gebruiken. Hierin ben ik niet bang om confronterende onderwerpen te onderzoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rouwverweking of de corona pandemie.
Door mijzelf als onderwerp te gebruiken, kan ik in mijn werk tot een dieper niveau van intimiteit en eerlijkheid komen. Vanuit mijn fascinatie voor poëzie probeer ik met mijn beeld een verhaal te vertellen dat ruimte geeft voor eigen interpretatie. Dit doe ik door gebruik te maken van alledaagse settings of objecten. Door deze poëtische en persoonlijke benadering hoop ik op een dieper niveau een verbinding met de kijker aan te gaan. Ik vind het belangrijk om openheid over de onderwerpen te creëren, zodat er ruimte voor gesprek en reflectie kan ontstaan.

Ambities

Over vijf jaar zou ik heel graag zonder bijbaantjes, van mijn eigen werk kunnen leven. Het is ook een droom om een korte film te maken/regisseren. Het liefst zou ik werk blijven maken, zowel autonoom als commercieel. Ik vind met muzikanten werken ook ontzettend leuk, en hoop dan ook voor een plaat het artwork en/of videoclips te mogen maken.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe mijn proces werkt en hoe belangrijk het proces is voor het eindproduct. Dat, hoe cliché het ook is, “trust the proces” écht werkt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Distance makes the heart grow fonder - 2023 - publicatie afstudeerproject.