Ander thema

Digital Ind–Ex

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Digital Ind-Ex is een digitaal georiënteerde publicatie die de grenzen van conventioneel drukwerk durft te verleggen, gedreven door de technische nieuwsgierigheid om een boek te ontwikkelen die mee-evolueert met de tijd en ruimte waarin het zich bevindt. Hoe cool zou dat zijn? Hoewel we in een wereld leven waarin we dagelijks de interactie aangaan met digitale technologie en dit ons leven lijkt te domineren, blijft er een grote waardering bestaan ​​voor de tastbare ervaring van print. Maar wat als we de kloof zouden kunnen overbruggen tussen de materiële karakter van print en het immateriële rijk van de digitale wereld?

Artist statement

Ik ben Dave Haverkort, grafisch ontwerper gevestigd in Utrecht. Mijn praktijk is gebaseerd op een oneindige zoektocht naar unieke grafische systemen waar code, eenvoud en functionaliteit naast elkaar kunnen bestaan.

Dit leidt tot een open aanpak in diverse media, wat betekent dat ik opensta voor nieuwe ontwikkelingen. Met een focus op het ontwerpen van visuele identiteiten, print, websites en publicaties, streef ik ernaar om betekenisvolle en eigentijdse visuele oplossingen te produceren.

Ambities

Na mijn afstuderen wil ik een aantal jaar gaan werken bij een design studio in Nederland, zodoende wil ik nog meer ervaring opdoen in het werkveld. Daarnaast lijkt mij het waardevol om een deeltijd studieprogramma Front-end development te volgen, om zo een uitgebreidere skillset te hebben wanneer ik mijn eigen studio begin.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie krijg je de mogelijkheid om met veel technieken in aanraking te komen, van verschillende printtechnieken tot aan het programmeren van eigen applicaties. Het biedt je de mogelijkheid tot experiment en het eigen maken van technieken en tools die jou verder helpen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Collaborations:
Shangri-La, Paradise under Construction (IDFA) - 2022
Setup, Just a Like - 2021
Kompakt + Studio Oz, ADE - 2017

Exhibitions:
BYOB, Bunk Utrecht (NFF) - 2020
ABRI, AG Utrecht - 2020
EKSPO, HKU Oudenoord - 2019