Ander thema

Designed for Disaster

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
"Designed for Disaster" is een interdisciplinaire performance waarin zes witte jonge mensen belichten hoe ze racisme en witte suprematie in stand houden. Deze performers gaan via herkenning de confrontatie aan door middel van een dynamische mix van vooraf opgenomen en gefragmenteerde gesprekken, intensieve en minimalistische bewegingen, en wringende en berustende muziek met gitaar, cello, piano en meerstemmige zang. Dit is een open verkenning van wit privilege, verantwoordelijkheid, onbewuste raciale vooroordelen en solidariteit.
Teaser

Artist statement

Kunst is voor mij een manier om mijn waarden, overtuigingen, emoties en zoektochten tot uiting te brengen. Ik onderzoek allerlei aspecten van mijn relatie tot bijvoorbeeld maatschappelijke problemen, als op een operatietafel nieuwsgierig kijkend naar alles wat zich in mij afspeelt en verder kan worden onderzocht. Ik geloof in het aankaarten van controversiële thematieken - het normale bevragen om het abnormaal te laten ademen. Kunst maken is voor mij een manier om te knutselen met het normaal.

Ambities

Ik wil leren oké te zijn met wat ik (nog) niet kan en wat ik (nog) niet heb gedaan, en leren waarderen wat ik wel kan en heb gedaan. Ik wil blijven zien wat voor werk ik verricht. Ik wil leren mijn expertise te kunnen verwoorden en erachter te staan wanneer ik dat aan iemand uitleg. Ik wil leren oké te zijn met het idee dat mensen me misschien vreemd vinden en ervoor zorgen dat mijn werk de erkenning krijgt die het verdient. Ik wil leren mezelf als maker te omarmen. Ik wil leren om te gaan met mijn neiging tot moralisme, door open te blijven staan voor andere antwoorden, perspectieven en overtuigingen, en een dieper besef te krijgen dat niemand 'het antwoord' heeft. Ik wil leren waardering te uiten naar mezelf en anderen. Ik wil leren inzien dat zorgen voor mezelf ook werk is.

Geleerd tijdens de studie

Toen ik aan mijn studie begon, dacht ik te weten wat ik wilde bereiken. Maar gaandeweg moest ik steeds meer toegeven dat ik beïnvloed was door mensen naar wie ik opkeek; ik haalde mijn doelen uit hun successen. De studie heeft mij doen realiseren dat wat ik dacht te willen bereiken, eigenlijk niet mijn eigen verlangen was. De studie heeft mij teruggebracht naar mezelf, zonder dat ik besefte dat ik dat verloren was.
De studie heeft me een nieuwe benadering van kunst gegeven. Open, observerend, lichamelijk en objectief - voor zover mogelijk. Ik heb geleerd dat ik geen muzikant ben, maar een kunstmaker. Daarnaast ben ik gaan inzien dat ik deze studie volg om mezelf te ontwikkelen, niet om (goede) cijfers te halen of de titel Bachelor of Music te behalen.
Nu wil ik een kunstmaker zijn op een manier waarbij ik luister naar mijn huidige interesses en nieuwsgierigheid, en waarbij ik reageer op de behoeften van mijn ideeën zelf; welke discipline, welke mensen, welke vorm, enzovoort staan nooit vast maar buigen zich naar wat de kunst nodig heeft.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Gespeeld in o.a. :
Theater Kikker
Frascati
Theater Aan Het Spui
De Nijverheid

Eigen voorstellingen:
Ik Doe Alsof
Haar Zijn
Safe In Silence concert

Voorstellingen van anderen:
Recht van De Veenfabriek
Concert van Finya Verhoef
Panopticum van Lotte van der Poll
Komma van Elena Migo

Muziek publicaties:
Safe In Silence, Album, 2021, cd & lp
Loam, EP, 2020, cd, samenwerking met Noah Eamon
Untitled, Single, 2020
Meadow, Single, 2019

Verdere publicaties:
Standing Still verhaal, 2021
Greenhouse Sessions, 2019 - 2021