Diversiteit en inclusiviteit

Design for humanity

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Gefocust op mijn expertise, interieurarchitectuur,
heb ik gekeken naar het huidige vluchtelingenbeleid
in Nederland en hoe de opvang van vluchtelingen, in het bijzonder de opvang voor
minderjarige en alleenstaande vluchtelingen, humaner en vooral effectiever kan. Ik heb
gekeken naar een vernieuwd en adaptief woonconcept voor
kleinschalige opvang, zodat deze jongeren in veiligheid kunnen landen en heel voorzichtig kunnen proberen om hier en daar te “wortelen” .
Het boek dat ik ontwerpen heb. In de vorm van een boek heb ik het verhaal willen delen van mensen met een migratieachtergrond, hun kijk op thuis aan de hand verhalen en beeldonderzoek en ben ik mijn eigen familiearchief ingedoken om het boek aan te vullen met fotografie vanuit het archief van mijn opa, die samen met mijn oma en moeder in 1971 naar Nederland vluchtte.

Artist statement

Als ontwerper met een tweede generatie migratieachtergrond en daarmee beide ouders die in het buitenland geboren zijn, is de fascinatie naar een gevoel van ‘thuis’ of het ‘eigen maken’ van een leefomgeving in mij geïnterneerd. Vanuit mijn achtergrond heb ik een rijke culturele basis die ik met mij meedraag. Het biedt mij een breder perspectief op de samenleving, waardoor ik een ontwerper ben die zich graag hard maakt voor inclusiviteit. Het geluid van gemarginaliseerde groepen laten klinken en hier op een speelse, eigen manier doeltreffende ruimtelijke oplossingen op te bieden.

Ambities

Over vijf jaar wil ik als architect maatschappelijke projecten kunnen uitwerken. Ik zou tevens mijn fascinatie voor kunst, schrijven en illustreren willen combineren op een multidisciplinaire manier om mijn politieke stem kenbaar te maken of om ruimte te geven aan anderen om hun stem te laten horen.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om heel dicht bij mijzelf te blijven. Ik heb geleerd om feedback te filteren, keuzes te maken in welke feedback je meeneemt of waar je een eigen draai aan kunt geven. Ik heb geleerd dat je door dichtbij jezelf te blijven je eigen handschrift verfijnt, je oefent, je gaat onderuit, maar je kunt jezelf weer gemakkelijk oppakken, doordat je jezelf als ontwerper goed kent. Absoluut dat ik dat geleerd heb tijdens mijn studie en ik geloof dat dit essentieel is om als ontwerp stevig in je schoenen te kunnen staan in een kwetsbare 'personality-driven' omgeving.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik heb een boek ontworpen, dat hoogstwaarschijnlijk ook gepubliceerd gaat worden. In de vorm van een boek heb ik het verhaal willen delen van
mensen met een migratieachtergrond, hun kijk op thuis aan de hand verhalen en beeldonderzoek en ben ik mijn eigen familiearchief ingedoken om het boek aan te vullen met fotografie vanuit het archief van mijn opa, die samen met mijn oma en moeder in 1971 naar Nederland vluchtte.

Design for Humanity

In de vorm van een boek heb ik het verhaal willen delen van
mensen met een migratieachtergrond, hun kijk op thuis aan de hand verhalen en beeldonderzoek en
ben ik mijn eigen familiearchief ingedoken om het boek aan te vullen met fotografie vanuit het archief
van mijn opa, die samen met mijn oma en moeder in 1971 naar Nederland vluchtte.