Duurzaamheid en circulariteit

Delen van het verleden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De kracht van erfgoed, het verbindt, bied houvast en geeft identiteit aan een plek. De kracht die erfgoed heeft kun je versterken door deze waarde te vergroten, zo ook bij deze watertoren.

Deze watertoren staat al zo’n 20 jaar leeg en is voor niemand toegankelijk. Doormiddel van een architectonisch ontwerp wil ik de watertoren weer verbinden met bewoners en zijn omgeving. Door de lagen die jaren achter de leegstand zijn verscholen weer zichtbaar en beleefbaar te maken.

Je wordt als het ware als een draaikolk van water door het gebouw geleid, ervaart bijzondere kenmerken van de architectuur, hoe de watertoren gevormd is door zijn functie en laat je stil staan bij het onderwerp water in het verleden, heden en de toekomst.

Artist statement

Met een zorgvuldige blik bekijk ik een ruimtelijk vraagstuk in de breedste zin. Als ruimtelijk ontwerper vind ik het niet alleen belangrijk om vernieuwend te zijn maar ook te koesteren wat er al is. Ik verbind en onderzoek binnen- en buiten met en voor de gebruiker, om hier vervolgens opvallende aspecten in de ruimte of omgeving mee te nemen in mijn ontwerp en te verbinden met de belangen van de doelgroep. Met veel passie maak ik het ontwerp visueel inzichtelijk door middel van digitale en analoge technieken.

Ambities

Over vijf jaar werk ik bij een bedrijf waar ik met een onderzoekende houding, conceptuele ontwerpen kan maken. Waarin ik de schakel ben bij het verbinden van mensen met (nieuwe) plannen, ruimtes en ideeën. Daarnaast wil ik blijven leren, ontdekken en experimenteren om het beste uit mezelf te halen als ruimtelijk ontwerper.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik geleerd hoe belangrijk het onderzoeksproces in een project is. Hier heb ik geleerd hoe ik kan experimenteren met nieuwe technieken, materialen en onderzoeksmethodes, om dit vervolgens mee te kunnen nemen naar het ontwerpproces.