Ander thema

DE ZENSTRAAT

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De Zenstraat is een installatie die moet dienen om de energie van een festivalbezoeker van hoog naar laag te brengen en de bezoeker zo de kans te geven, in de juiste staat, een nieuwe ervaring tot zich te nemen. Je kunt het ook wel zien als een reset, een ontprikkeling van de drukke omgeving/ervaring waar iemand net vandaan komt. Het is een moment van pauze, een letterlijke overgang tussen twee verschillende werelden.

De installatie is ontwikkeld voor festivals waar zowel een kunstprogramma als een muziekprogramma wordt aangeboden. Onder “kunst” wordt in dit geval losstaande kunst bedoeld, dus niet stage design, of lichtkunst dat onderdeel is van iets anders. Het gaat om kunst waar je eigenlijk echt even voor stil moet staan, of aandacht voor moet hebben. Kunst waar je doelbewust naar toe gaat.

Artist statement

Mijn naam is Zenja. Stilzitten doe ik eigenlijk nooit. Meestal ben ik veel te druk met nieuwe dingen bedenken en deze vol enthousiasme uitwerken. Dit doe ik vooral op organisatorisch vlak. Belevingen voor anderen creëren is hetgeen wat ik het leukste vind aan mijn werk. Een idee van begin tot eind uitwerken en vervolgens zien hoe blij mensen er van worden. Ik heb al heel veel leuke banen en klussen mogen doen en ik weet zeker dat er in de toekomst alleen maar meer bij blijven komen. Inmiddels ben ik manager van de band Klezmagic, oprichter van een jong makersfestival in Utrecht en doe ik freelance klussen in de evenementen- en culturele sector.

Ambities

Over 5 jaar wil ik dat mijn eigen festival FOAF een succesvol jaarlijks festival is wat plaatsvindt in Utrecht. Daarnaast wil ik, samen met Klezmagic, groeien in de muziekindustrie en heel veel leuke freelance klussen en producties doen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik uit Kunst en Economie heb gehaald zijn mijn lieve vrienden. Hier in Utrecht, op de HKU, heb ik helemaal mijn mensen gevonden. Naast dat ik het heel gezellig met ze heb, inspireren ze mij ook dagelijks op werkgebied. Ik geniet het meeste van klussen die ik samen met hen mag doen en hoop dat we in de toekomst samen grootse dingen blijven doen.