Gezondheid en welzijn

De Update

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De Update is een unieke ontwerpoplossing voor het probleem van het veelvuldig stuklopen van liefdesrelaties.
Naar verwachting telt Nederland over 30 jaar bijna vier miljoen vrijgezellen. Hoog cijfer, nietwaar? Een belangrijke reden hiervoor is dat bijna 40% van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het gebrek aan een goede liefdesrelatie gaat vaak gepaard met hartfalen, depressie, verhoogd aantal ziekmeldingen, verkorte levensduur en lang durende genezingsprocessen. Daarom is de vraag wat mensen juist voor lange tijd bij elkaar houdt op maatschappelijk, economisch en cultureel niveau interessant geworden. Deze verdieping heeft geresulteerd in de volgende ontwerpvraag: “Hoe kunnen we mensen in een langdurige liefdesrelatie door middel van het ontwikkelen van een product dat verrassingselementen bevat, helpen om op een avontuurlijke en intieme manier aan de relatie te werken, zodat er een diepe verbondenheid en een intiem spanningsveld ontstaat?”

Mijn ontwerpoplossing is een nieuwe onderneming, ‘de Update’. Deze onderneming handelt vanuit het idee dat er gewerkt kan worden aan de relatie aan de hand van wetenschap, een dosis creativiteit en verrassingselementen. Deze basisingrediënten worden toegepast om te werken aan een leuke en duurzame liefdesrelatie. De aangesloten experts zoals relatietherapeuten, seksuologen en andere wetenschappers worden betrokken bij het verbeterproces. Zij kunnen koppels laten reflecteren en leren van hun eigen ervaringen. Alle zintuigen (denk aan reuk en gevoel) spelen hierbij een grote rol. Ik heb de tool gegoten in een maandabonnementsmodel als stimulans om geregeld dates te plannen. De Update is een unieke ontwerpoplossing voor het probleem van het veelvuldig stuklopen van liefdesrelaties.

Artist statement

Ik ben een creatieve ondernemer die houdt van avontuur, stijl en alles daar tussenin. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en inspiratie, wat vaak resulteert in mooie banen en ervaringen. In mijn werk heb ik veel van de mediakant mogen ervaren en ben ik betoverd door de energie en dynamiek op de set. Een fascinatie voor creatie, productie, styling, ondernemerschap en fotografie en zijn nu mijn doelstellingen voor mijn toekomstige carrière.

Ambities

Mijn ambitie is om mijzelf te profileren als een experience designer om mensen aan de hand van creatief ondernemerschap kwalitatief te verbinden. Op lange termijn streef ik naar de realisatie van een mooi producten- en dienstenportfolio. Deze voegt waarde toe aan emotionele verbondenheid, zelfontwikkeling en aan de maatschappij. Om mijn ambitie te verwezenlijken blijf ik mijzelf onderdompelen in de creatieve industrie en blijf ik bedrijven helpen groeien met mijn creativiteit. Voor mijn werk wil ik naar verafgelegen locaties om hier te gaan werken voor veelbelovende merken.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben trots op de keuze voor een economische en managementstudie binnen de muren van een kunstacademie. Een unieke combinatie die ervoor heeft gezorgd dat ik een brede blik heb op het gebied van economie, management en creatief denken en handelen. Zo ontwikkel ik breed, maar tegelijkertijd volg ik ook een richting waar mijn passie ligt. Zo kan ik allround en specialistisch tegelijk te zijn. Met een specialisme op het gebied van media weet ik boodschappen op een unieke manier te ontwikkelen en te realiseren.