Ander thema

De Tuinen van Noord

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De Tuinen van Noord gaat over de veranderingen die Amsterdam Noord doormaakt. Gentrificatie, verandering van bewoners en daarmee de verandering van het karakter wil ik laten zien door de kijker mee te nemen op een wandeling langs de verschillende tuinen. De tuinen geven een inkijk in de problemen die er spelen, maar vooral ook naar de verschillende bewoners die Noord heeft, en Noord maken tot wat het is.
Extra beeld

Artist statement

Fotografie is voor mij een manier om mijn blik op de wereld te delen. De wereld zie ik als een prachtige en bijzondere plek, maar waar wel een heleboel misgaat, met vaak de mens als gevolg, en slachtoffer.
De mens die in een korte tijd het klimaat volledig uit balans brengt, oorlogen voert en de enorme ongelijkheden in welvaart, in stand houdt. De mens is de grootste vijand van zichzelf.
De betekenis van mijn werk is denk ik laten zien wat voor impact gebeurtenissen kunnen hebben op de delen van de mensheid. Gebeurtenissen waar delen van de mens deels of totaal geen invloed op hebben. Gebeurtenissen die “anderen” of bijvoorbeeld de natuur voor ze maakt. De gebeurtenissen variëren van groot tot klein.
Veranderingen in wijken, onder andere gentrificatie speelt op dit moment een grote rol in mijn werk. Ik ben op zoek naar het karakter van de wijk, en wat er gebeurt als dat karakter wordt aangetast door een grote verandering, een verandering die de wijk niet kan opvangen.
De bewoners van de wijk spelen in zo’n geval een grote rol. Ondanks dat kies ik ervoor de bewoners zelf niet te fotograferen, ik laat ze op een andere manier zien.

Ambities

Na de opleiding wil ik mij gaan richten op het maken van werk over Oost-Europa en alles wat er zich op dit moment afspeelt. Dat wil ik in samenwerking gaan doen met journalisten en ik hoop binnen 5 jaar een plek in dit werkveld te vinden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is om dichtbij jezelf te blijven. De interesse en de motivatie moet bij jezelf vandaan komen en dat resulteert in de beste uitkomst.