Ander thema

De Super Saaie Zakenmarkt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een veelvoorkomend probleem voor jonge kunstenaars is het gebrek aan grip op hun financiële situatie en een tekort aan kennis over de zakelijke aspecten van hun beroep. Om deze problemen aan te pakken, introduceer ik met trots: De Super Saaie Zakenmarkt. Dit concept omvat een marktkraam waar kunstenaars, via een spel, op een speelse manier leren over hun eigen professionalisering. Een professional staat klaar om hen te adviseren en te begeleiden, waardoor zij beter worden voorbereid op de beroepspraktijk en hun positie in de kunstwereld wordt versterkt.

Artist statement

Een vloedgolf aan ideeën, niks te gek
Dan komt de realistische bril van het rek

Ik doe hem op en zie de mogelijkheden
Inspelend op ieders vaardigheden

Er vormt een voorstel, een waar plan
Één die alleen ik uitvoeren kan

De visie komt tot leven
Deze rol staat voor mij in de sterren geschreven

Met het nodige doorzettingsvermogen
worden de juiste keuzes overwogen

Alle lijstjes afvinken
en de juiste mensen linken

Daar wordt mijn hand niet voor omgedraaid
De ruimte wordt benut en verfraaid

Hoe het project vanuit enkel fantasme,
wordt volbracht met zo veel enthousiasme
en leidt tot de realisatie als een orgasme

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf als projectleider of eventmanager bij een museum of een andere culturele instelling die zich richt op beeldende kunst. In deze rol werk ik nauw samen met een team van publieksmedewerkers en zorg ik ervoor dat er goed bezochte projecten worden georganiseerd en uitgevoerd, gebaseerd op relevante thema's, zoals een podium bieden voor jong talent.

Geleerd tijdens de studie

De HKU heeft mijn professionele potentieel onthuld en mij uitgedaagd om grenzen te verleggen. Ik heb geleerd mensen te benaderen en prestaties te leveren waarvan ik niet wist dat ik het kon, zoals het succesvol afronden van een stage bij een van de grootste culturele fondsen van Amsterdam en het voltooien van een gedegen onderzoek naar de professionalisering van startende creatieve professionals. Bovendien heeft de studie Kunst en Economie mij geholpen te reflecteren op zowel persoonlijk als professioneel niveau, waardoor ik mijn identiteit op beide vlakken beter heb leren kennen.