Duurzaamheid en circulariteit

De Storm

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een storm is krachtig, groot, en kan beangstigend zijn. Maar kunnen we hierin ook schoonheid zien? In een getekende collage van 3 bij 10 meter, bestaande uit duizenden potloodstreepjes, zien we een landschap waar een storm over raast. De orkaan in het midden trekt alles naar zich toe. Delen uit het landschap worden meegesleurd en springen uit de tekening. De storm laat het landschap abstraheren en uiteenvallen. Er heeft een metamorfose plaatsgevonden.

Artist statement

Al sinds ik het me kan herinneren ben ik aan het tekenen. Ik teken schetsboeken vol en vaak is één tekening de aanleiding tot een groter project. Ik teken dromerige werelden waarin ik een grens opzoek tussen figuratie en abstractie. Mijn inspiratie haal ik uit fotografie, films, theater, dieren, natuurfenomenen en sprookjes. De keuze van het materiaal laat ik af hangen van het onderwerp en daarin blijf ik experimenteren. Ik werk voornamelijk met analoge technieken, zoals potlood, ecoline, krijt en grafiek. Die ik samen breng in een collage.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar (nog grotere) collages te maken. Met andere kunstenaars samen te werken en mijn werk verder tot leven te wekken, bijvoorbeeld als onderdeel van een decor. Ik hoop vrij werk en werk in opdracht te kunnen combineren en me verder te blijven ontwikkelen als kunstenaar en illustrator.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om bij jezelf te blijven en op je eigen kwaliteiten te vertrouwen. Je kan een verhaal op allerlei verschillende manieren vertellen en dat kan in oneindig verschillende vormen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2023- Uitwisseling Tekenkunst KASK
2023- Expositie Onder 1 Dak
2023- Stage Grafische werkplaats Haarlem
2024- Illustratie voor de Optimist