Zorg en welzijn

De stille strijd van migraine

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als iemand die zelf vanaf jonge leeftijd met migraine worstelt, zet ik de emotionele impact van migraine in de schijnwerpers. Hiermee streef ik naar meer begrip voor deze vaak onbegrepen hersenaandoening. Het is niet slechts ‘een heftigere vorm van hoofdpijn’, maar een aandoening die diep ingrijpt in het dagelijks leven, zowel fysiek als emotioneel. Dagelijks leven in angst voor een nieuwe aanval, sociale gelegenheden missen of moeten afzeggen en het ervaren van ongemak wanneer een aanval opkomt in een drukke omgeving, ver van huis. Door de emotionele en psychische impact van migraine zichtbaar te maken, bied ik tegelijkertijd steun en erkenning aan alle anderen migrainepatiënten.

Artist statement

Ik ben Stefanie, een gedreven ontwerpster met een geordende aanpak. Mijn werk bestaat vaak uit een combinatie van zowel grafische als ruimtelijke elementen. Het liefst hou ik me bezig met duurzaam ontwerpen en het behandelen van maatschappelijke vraagstukken. Mijn doorzettingsmentaliteit zet ik in om als beeldend verbinder tussen de regels door tot creatieve en passende oplossingen te komen. Met mijn visie op een betere wereld is het mijn doel om nog vele innovatieve projecten te realiseren die een positieve impact hebben op de samenleving.

Ambities

Ik sta klaar om het werkveld te betreden en vanuit daar te gaan ontdekken. Over enkele jaren zie ik mezelf werken als een leidende kracht binnen een creatief team. Daarnaast kijk ik ernaar uit om mijn netwerk uit te breiden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Geleerd tijdens de studie

De belangrijkste lessen die ik tijdens deze studie heb geleerd, zijn het aannemen van verschillende ontwerprollen (sociaal, materiaal en ruimtelijk ontwerper) en het vertrouwen op mijn eigen kunnen. Ook ben ik gegroeid in mijn vermogen tot samenwerken, zowel met teamgenoten als opdrachtgevers. Deze studie heeft mij geholpen in het ontdekken wie ik ben als ontwerper, waar mijn krachten liggen en hoe ik deze inzet.

nvt

nvt

nvt

nvt