Duurzaamheid en circulariteit
Zorg en welzijn

De Stem van de Zee | LOE.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

"De seconden zitten je te strak. Je zit gevangen in de snelheid van de tijd die als een geluidloze draaikolk door het afvoerputje rechtstreeks naar je herinnering is gestroomd. En ook al probeer je van het snel stromende water te genieten, soms wilde je dat er een stop was, zodat je even kon baden in de stilstaande tijd. Misschien zou je er zelfs een sopje van willen maken. Een tijdsopje. Je zou je erin willen afwassen met zeep in de geur van je moeder en haar advies, zodat zonder stressvlekken de volgende seconde je weer te strak kan gaan zitten."

Terwijl je kopje-onder gaat in de sprookjes achtige teksten, de indringende klanken van het bewegende koor en de explosieve elektronische sounds, geeft LOE. in De Stem van de Zee een inkijkje in het leven van een met zorgen overspoelde jongvolwassene. De tijd die aan je begint te trekken, je hoofd die in een vissenkom voelt en het verdwalen in de liefde en de keuzes worden gekoppeld aan de klimaatcrisis. Hoe ziet de stad er straks uit als de zee buiten de lijnen van het land springt? 

LOE. is Nederlandstalige poëziepop rondom zangeres Laura de Bruijn die samen met gitarist Rik Jasker hun debuut EP VLOED schreef. Ze zijn compleet met toetsenist Tom Luttikholt, bassist Reijer Wildeman en drummer Daan Jonker. Hun muziek heeft invloeden uit kleinkunst en is geïnspireerd door de muziek van o.a. Wende, Spinvis en Eefje de Visser.

Link naar compilatie van concert: https://youtu.be/cud1CL-T4Zw 

Promo film

Artist statement

Terwijl je kopje-onder gaat in de sprookjesachtige teksten over de uren die te straks zitten, je hoofd die soms in vissenkom voelt en het verdwalen in de liefde geeft LOE. je een inkijkje in het leven van een opgroeiende jongvolwassene. Op de dromerige, sferische maar ook explosieve Nederlandstalige poëziepop kan je dansen met je schaduw en zingen om de hoop.
Laten we de chaos vieren.

LOE. is een project rondom zangeres Laura de Bruijn die samen met gitarist Rik Jasker de debuut EP VLOED schreef. Ze zijn compleet met toetsenist Tom Luttikholt, bassist Reijer Wildeman en drummer Daan Jonker. Hun muziek heeft invloeden uit kleinkunst en is geïnspireerd door de muziek van o.a. Wende, Spinvis en Eefje de Visser.

LOE. tourde in 2022 met de Pop College Tour in een week door heel Nederland. Ze speelden op poppodia als EKKO (Utrecht), 013 (Tilburg) en Patronaat (Haarlem). Op dit moment zijn ze aan het werken aan hun volgende EP.

Hoogtepunten LOE.

EKKO, Utrecht (Pop College Tour)
BIRD, Rotterdam (Pop College Tour)
013, Tilburg (Pop College Tour) 

Patronaat, Haarlem (Pop College Tour)
Metropool, Enschede (Pop College Tour)
Q-Factory, Amsterdam (Pop College Tour)
Showcase-festival Booster, Enschede
Cinetol, Amsterdam
Zimihc Theater, Utrecht
TivoliVredenburg, Cloud Nine, Utrecht

Ambities

Ik hoop over vijf jaar de sound en live set van LOE. te hebben geoptimaliseerd. Ik ga verder de mogelijkheden verkennen binnen de combinatie van een elektronisch band geluid, koorvocals en beweging. Ook wil ik me hebben verdiept in lichtdesign. Over vijf jaar hoop ik dat we onze 2e EP en ons debuut album hebben uitgebracht. Het is een droom om een eigen clubtour door Nederland te spelen. Bovenal hoop ik dat ik met muziek mijn eigen gedachten kan blijven ontrafelen en mensen kan raken met mijn verhalen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb ik geleerd te oriënteren binnen verschillende muziekstijlen en ben ik een technisch vaardige muzikant geworden. Ook heb ik geleerd wie ik ben als vocalist en songwriter en hoe ik mezelf, op mijn eigen manier, kan uiten. Zo gaf het conservatorium me de kans om me te verdiepen in Nederlandstalige spoken word en heb ik me in het laatste jaar gefocust op iets wat ik altijd al interessant heb gevonden: De rol van beweging in het performen van een verhaal. Daarnaast heb ik een waardevol netwerk opgebouwd en heb ik leren durven gebruik te maken van dit netwerk. Ik heb het altijd spannend gevonden om mensen om me heen te verzamelen voor mijn muziek, maar des ondanks dat heb ik op dit moment een eigen band en koor, waarmee ik geregeld repeteer voor aankomende shows. Het conservatorium is daarin een grote stok achter de deur geweest. Ik heb geleerd hoe ik voor een koor kan arrangeren en hoe ik repetities kan leiden. Door de repetities met mijn band, ben ik samenspel heel bijzonder gaan vinden: Je hebt elkaar nodig om muziek te creëren, iedereen heeft zijn eigen rol in het muziekstuk.
Ook weet ik nu welke stappen te zetten richting een plekje in het Nederlands muzieklandschap en weet ik het proces van het hebben van een idee tot het organiseren van eigen concerten met eigen muziek.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Debuut EP: VLOED

Speel hoogtepunten:
EKKO, Utrecht
BIRD, Rotterdam
013, Tilburg

Patronaat, Haarlem
Metropool, Enschede
Q-Factory, Amsterdam
Showcase-festival Booster, Enschede
Cinetol, Amsterdam
Zimihc Theater, Utrecht
TivoliVredenburg, Cloud Nine, Utrecht