Ander maatschappelijk thema

De Schoolstraat

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een ruimtelijke oplossing voor het vergroten van kansengelijkheid. De school wordt geopend voor de buurt en de omgeving, door een zachte overgang te creëren van de openbare ruimte naar het schoolgebouw. De traditionele benadering van het schoolgebouw verdwijnt, waardoor het een plek wordt voor interactie, zelfontplooiing en ontwikkeling van kinderen.
Analyses van de huidige context van de basisschool waar ik een ontwerp voor heb gemaakt.
Door de omgeving te verbinden met de school en zowel het plein als de school te activeren, ontstaat een plek waar kinderen en omwonenden in alle veiligheid kunnen samenkomen.

Artist statement

Mijn werk kenmerkt zich door een ruimtelijke bijdrage te leveren aan complexe maatschappelijke vraagstukken, door een ontwerp te maken vanuit een positieve invalshoek. Zonder afbreuk te doen aan het betreffende thema, onderscheid ik mij door het gebruik van een lichte en luchtige toon, in combinatie met een herkenbare illustratieve signatuur.

Ambities

Publieke ruimtes ontwerpen voor een brede doelgroep is wat ik het liefste doe en hier hoop ik nog veel meer ontwerpen van te mogen maken.

Geleerd tijdens de studie

De behoeften en wensen van gebruikers van de ruimte staan altijd centraal in deze studie. Deze kan je in kaart brengen door onderzoek te doen naar, maar ook vooral met de gebruikers. Tijdens deze master heb ik geleerd hiervoor de juiste onderzoeksmethode toe te passen. Wanneer je dit goed beheerst kom je erachter dat je behoeften van gebruikers kan signaleren, nog voordat deze mensen wisten dat de behoeften bestonden. Hierdoor kan je als ontwerper het ultieme antwoord op het ruimtelijk vraagstuk vinden.