The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De Sage op Zee

De Sage op Zee dompelt de bezoekers onder in de eeuwenoude legende van de Vliegende Hollander, een verhaal doordrenkt met mysterie, tragedie en de eindeloze horizon van de zee. Het is een reis die de zintuigen prikkelt en de verbeelding voedt, waarbij elke stap aan boord van het schip een nieuwe ontdekking met zich meebrengt.

Met behulp van dynamische lichtspel, meeslepend geluidsontwerp, abstracte visuele elementen en de tastbare aanwezigheid van vormen, wordt het publiek niet alleen toeschouwers, maar actieve deelnemers in het verhaal van de vervloekte kapitein en zijn spookschip.

De installatie streeft ernaar om het verhaal niet slechts te vertellen, maar het te belichamen, de essentie ervan te vangen in elke beweging van de golven, elke schaduw die over het dek valt. Door middel van subtiele interacties worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan het verhaal, om hun eigen betekenis te vinden in de eindeloze omzwervingen van de Hollander.

De Sage op Zee is niet alleen een kunstwerk, maar een onderzoek naar de diepere lagen van menselijke verhalen, naar de manier waarop ze resoneren in onze gedacht en onze collectieve verbeelding. Het is een viering van de kracht van verhalen om ons te verbinden, te inspireren en te transformeren, en een herinnering aan de grenzeloze mogelijkheden van de creatieve geest.

Artist statement

Ik ben een verhalenverteller die samen met het publiek, licht, geluid en beeld de bladzijde openslaat en hen uitnodigt om te dwalen in de pagina's van het verhaal.

Mijn passie ligt in het creëren van immersieve ervaringen waarin mensen zich kunnen laten onderdompelen in nieuwe werelden. Ik koester de kracht van verhalen om tijdelijke ontsnappingen te bieden aan onze dagelijkse realiteit, en ik zie het als mijn taak om die ervaringen te leveren, verpakt in de magie van een kampvuur verhaal, maar op een schaal die groter is dan het dagelijkse leven.

Als maker zoek ik voortdurend naar manieren om mezelf te overweldigen met mijn werk. Ik omarm het proces van hands-on creëren en zie mijn werk als een organisch geheel dat groeit en evolueert terwijl ik eraan werk.

Hoewel ik als verteller een leidende rol speel, zie ik mezelf niet als de oplossing voor alles. Mijn werk is eerder een uitnodiging tot reflectie, een kans om even te ontsnappen aan de drukte van het moment en te verdwalen in de betoverende wereld die ik heb gecreëerd.

In mijn werk als interactieve lichttechnicus herstel ik vergeten verhalen en breng ik ze tot leven met behulp van de kracht van licht. Mijn doel is om een brug te slaan tussen het verleden en het heden, en om oude verhalen opnieuw relevant te maken voor een modern publiek. Met elke interactie wil ik mensen uitdagen om opnieuw verbinding te maken met de tijdloze kracht van het vertellen van verhalen, terwijl ze tegelijkertijd worden meegesleept in de wonderen van moderne technologie.

Ambities

Mijn agenda is nog niet gevuld met een vast plan, maar één ding is zeker: ik ben vastbesloten om te werken. Of dat nu binnen de kunstwereld is of elders in de entertainmentbranche, daar ben ik nog niet helemaal uit. Wat ik wel weet, is dat ik graag betrokken blijf bij het creëren en leveren van ervaringen voor een breed publiek.

Mijn ambitie is om een fijne carrière te vinden waarin ik mijn passie kan volgen en tegelijkertijd mijn vaardigheden verder kan ontwikkelen en blijven leren. Ik verlang naar een omgeving waarin ik kan blijven experimenteren en mijn creativiteit de vrije loop kan laten, liefst met mijn handen bezig in plaats van de hele dag achter een computer te zitten om te analyseren of onderzoek te doen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik een breed scala aan vaardigheden verworven, variërend van tekenen tot schrijven en coderen. Deze ervaring heeft mijn passies versterkt en me geholpen mijn identiteit te vormen.

Ik heb geleerd dat een ervaring begint bij de uitnodiging. Het vermogen om verschillende perspectieven te omarmen heeft mijn creativiteit vergroot en mijn probleemoplossend vermogen versterkt.

Belangrijker nog, ik heb geleerd trouw te blijven aan mezelf. Deze innerlijke kracht stelt me in staat om mijn eigen pad te volgen en mijn eigen stempel te drukken op alles wat ik doe.

Kortom, mijn tijd op de studie heeft me niet alleen vaardigheden gegeven, maar heeft me ook geholpen te groeien als persoon. Ik ben dankbaar voor deze ervaringen en kijk uit naar de rest.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

R…U…I…S - Jonge Harten Festival in Groningen
Gebakken Lever - Afstudeervoorstelling EDU 4 Beaudé Hendriks
52 Hertz - Over het IJ festival

R…U…I…S

R…U…I…S is het afstudeerproject van het IPD-Kwartet.
Zij (Fabian Baauw, Tessa van Kooten, Dajo Malfliet & Lars Pubben) zijn
de afstudeerklas van Interactive Performance Design. Zij zijn
verhalenvertellers op het raakvlak van (ervarings)theater, interactie en
technologie. Voor het eerste deel van hun afstuderen, hebben zij de kans
gekregen om uit te vliegen naar Groningen. Om onder de vleugels van
Jonge Harten hun makerschap verder te ontwikkelen.

R…U….I….S
Herinner jij je die allereerste keer dat je, je vuisten balde? Of het
moment waarop je voor het eerst op de barricades stond om te
protesteren?
Overwinningen manifesteren zich op allerlei manieren, van de meest
intieme persoonlijke verhalen tot aan wereldwijde gebeurtenissen. Maar
hoe vaak denk je nog terug aan wat daarvoor kwam? Neem je even de tijd
en sta je erbij stil? Vier jij je strijd? En nog belangrijker, vier jij
je falen?
Stap binnen in deze interactieve belevenis en laat je gedachten afdwalen
naar jouw, jullie, onze worstelingen naar een overwinning. Ze mogen zo
bescheiden of uitbundig zijn als je wil. Zoals het licht niet zonder het
donker kan bestaan, is de overwinning niks zonder zijn strijd. Deel,
luister, dans, sta stil en vier. Via een symfonie van klanken, beelden
en licht vieren we samen jouw, jullie, onze strijd met falen.