Gezondheid en welzijn

De Rust Revolutionair - Me time - The wake up call

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

De Rust Revolutionair nodigt uit om even stil te staan bij jezelf, jouw binnenwereld en wat er eigenlijk echt toe doet. De ervaring wordt neergezet in de vorm van een podcast waarin het gesprek aangegaan wordt met verschillende mensen en subonderwerpen.


De me-time /wake up call podcast nodigt uit om eens even een kijkje te nemen in de binnenwereld. Mijn achtergrond en theater en mijn opgedane kennis op HKU Media smelten samen in deze podcast.

De audio vormt de rode draad is in de vertelling. De me-time/wake-up call-ervaring nodigt uit om een kijkje te nemen in de binnenwereld. Om stil te staan bij wat er echt toe doet.

‘Laat het een wake-up call zijn om in een wereld vol informatie jezelf goed te blijven aanvoelen en je leven zo te situeren dat je de juiste balans kan vinden.’

Artist statement

Ik ben podcastmaker en theatermaker. Daarnaast ben ik ontwerper in storytelling. Met mijn theaterachtergrond en de fascinatie voor het verhaal ben ik altijd op zoek naar verhalen in de maatschappij. Ik vind het interessant om crossovers te maken tussen disciplines zoals media en theater. Ik onderzoek thema’s zoals rust en creativiteit. Waar is de balans? Hoe werkt stilstaan in een wereld van chaos? Het zijn vraagstukken die mij persoonlijk bezighouden, en die terugkomen in mijn werk.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik een heleboel verschillende projecten te hebben opgepakt. Misschien wel te werken met of voor een cross-over organisatie of deze mede te ontwikkelen. Daarnaast is het echt een ambitie van mij om (radio) documentaire maker te zijn, maar ik heb dus ook ontdekt dat ik hier in kan door kan groeien door verder te gaan mijn podcastserie. Door middel van cross-over samenwerkingen wil ik mij het creatieve werkveld bewegen. Het kan dus zijn dat ik de ene keer werkzaam ben als regisserend documentaire maker, maar een andere keer een andere rol inneem in een creatief proces. Ik heb een ontzettende fascinatie voor het samenwerken met verschillende disciplines. Juist dan denk ik dat er iets moois ontstaat in het midden. Daarnaast heb ik me ook verdiept in met name het creatieve onderwijs, en ben ik in te zetten voor diverse workshops en zou ik graag gastcolleges geven op onderwijsinstellingen zoals de HKU.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn studie geleerd hebt is het vinden van focus en ik heb mezelf echt leren kennen. Daarbij heb ik dus ontzettend veel geleerd van de cross-over werkzaamheden die ik binnen en buiten de studie ben aangegaan, en daar wil ik ook echt mee verder.

Voor mij zijn mijn achtergrond en theater en alles wat ik geleerd heb op de HKU in de richting media en creatieve technologie samen gesmolten in dat wat ik hier gemaakt heb voor mijn afstuderen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.


Digital Media Designer Elli maakt podcastserie ‘De Rust Revolutionair’

https://www.hku.nl/verhalen/de-docenten-voelden-eigenlijk-meer-als-collegas,-er-was-een-gelijkwaardige-relatie

Op zoek naar rust in roerige tijden - Interview met Elli van der Werf - HKU

https://soundcloud.com/derustrevolutionair/podcast-3-op-zoek-naar-rust-in-roerige-tijden-interview-met-elli-van-der-werf-hku

Interview en tekst door
Christine Geense, HKU

Podcasts van De Rust Revolutionair seizoen 1
https://soundcloud.com/derustrevolutionair