Diversiteit en inclusiviteit

De onzichtbare drempel

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In deze veranderende maatschappij is het steeds belangrijker dat iedereen zich gerepresenteerd voelt. Om dit waar te kunnen maken, heb ik dit jaar aan een stap in de richting van mijn droom gewerkt, namelijk: festivals toegankelijker te maken voor mensen met een beperking, en specifiek voor mensen met een visuele beperking.

Door toe te werken naar twee verschillende oplossingen, wil ik festivals niet alleen toegankelijker maken voor mensen met een visuele beperking, maar wil ik ze ook de mogelijkheid bieden tot een extra ervaring. Daarnaast vond ik het van belang dat de oplossing niet alleen voor mensen met een beperking zou zijn, maar juist voor iedere festivalbezoeker.

In samenwerking met Oerol heb ik toegewerkt naar de twee oplossingen FestiHulp & Audio Explorer. Oplossingen waarin elkaar een handje helpen, en een extra beleving bieden heel dicht bij elkaar liggen.
Voorbeeld social media pagina als promotie-uitingen die aansluit bij de ontwerp-oplossing van FestiHulp
Poster als promotie-uitingen die aansluit bij de ontwerp-oplossing van FestiHulp

Artist statement

De afgelopen jaren heb ik mij als persoon en professional op verschillende vlakken kunnen ontwikkelen. Zo heb ik tijdens mijn studie Kunst en Economie veel geleerd over media, maar heb ik uiteindelijk gekozen voor een weg naar het evenementenveld. Na mezelf in het diepe te hebben gegooid, blijf ik mezelf ontwikkelen om een productieprofessional te worden op evenementen.

Door mijn onderzoek naar toegankelijkheid op festivals voor mensen met een visuele beperking, ben ik een voor mij onbekende weg ingeslagen. Waarna ik wel kan zeggen dat ik geen uitdagingen uit de weg ga. Ik sta open om meer te leren over onderwerpen waar ik in eerste instantie wellicht nog geen kennis van heb.

Ambities

Ik zie mezelf als een allround evenementprofessional en in de komende jaren wil ik mezelf hierin verder blijven ontwikkelen. Deze ontwikkeling wil ik voortzetten om in elke sector een bijdrage te kunnen leveren, door elk evenement nog een stukje mooier, beter en toegankelijker te maken voor iedereen.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen jaren bij Kunst en Economie heb ik geleerd om complexe problemen op te lossen door middel van een creatieve mindset. Door te kijken vanuit een andere invalshoek, en mij verder in te leven in de doelgroep, heb ik geleerd passende oplossingen te bedenken, waarin de doelgroep te allen tijde centraal staat.

Door deze andere manier van kijken naar problemen, heb ik ook mijn rol als manager kunnen ontwikkelen. Binnen mijn rol als manager heb ik geleerd hoe je binnen een organisatie positieve veranderingen kunt bewerkstelligen richting de buitenwereld. Met mijn afstudeerjaar als kers op de taart van mijn loopbaan binnen de opleiding Kunst en Economie. Door onderzoek te doen naar toegankelijkheid op festivals voor mensen met een visuele beperking, heb ik Oerol nog een stapje verder in de richting van het zijn van een toegankelijker festival kunnen helpen.