Gezondheid en welzijn
Ander maatschappelijk thema

De Omgeving

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Zien doen we allemaal. Waarnemen daarentegen is voor velen een opgave geworden. Onze levens zitten vol visuele prikkels. In de haast van het leven zijn er veel gewone, maar mooie situaties waar we dagelijks aan voorbij lopen. Neem eens de tijd. Kijk naar je omgeving en vind de pracht die om ons heen te vinden is. Mijn installatie, De Omgeving (2022), neemt je mee in een nieuwe manier van kijken. Ervaar door een stap terug te nemen een onontdekte schatkist aan visuele parels.

Artist statement

Bijzonder gewoon en daardoor vaak humoristische momenten waar anderen aan voorbij schieten. Het toevallig samenkomen van object en omgeving. Dit zijn inspiratiebronnen voor mij als fotograaf, vormgever en beeldend kunstenaar. Mijn bril is mijn venster en heeft mij als maker leren waarnemen. Wanneer ik observeer, staat de wereld even stil. Door mijn kijk op de wereld mee te nemen in mijn werk wil ik mensen inspireren en hun leven verrijken met bewustwording van hun omgeving.

Ambities

Ik ben een creatieve duizendpoot. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming. Binnen deze onderneming wil ik ongefilterd creatieve opdrachten kunnen aannemen. Ik richt me vooral op fotografie en vormgeving, maar sta zeker open om mijn talenten ook binnen andere disciplines toe te passen en te ontwikkelen. In de toekomst hoop ik een onderneming neer te zetten die een breed scala aan werk in zijn portfolio heeft, van functionele en toegepaste kunst tot misschien wel autonomere en beeldende kunst. Ik wil werk maken voor opdrachtgevers die open staan om samen tot vernieuwende en unieke uitingen te komen om zo het beste in beiden naar boven te halen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie IMT, image and media technology, heb ik veel geleerd over mezelf als maker. Voordat ik deze studie begon werd mij altijd verteld dat ik mezelf moest profileren als maker met een specifieke discipline. Dit, terwijl ik altijd al veel verschillende interesses heb gehad. Gedurende de studie ben ik in gaan zien hoe waardevol het kan zijn om meerdere talenten te hebben. Het beheersen van verschillende disciplines betekend dat je beter kan inzien hoe verschillende kunstvormen samengebracht kunnen worden. Een hele belangrijke eigenschap in deze multimediale wereld.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Vista Pitch Challenge (2022)
Maak een korte, overtuigende video waarin je verteld wat je te bieden hebt en wat jou onderneming uniek maakt.