Ander thema

De nachten waarin je een ander kan zijn

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Iedereen wil wel eens ontsnappen aan de realiteit. De nacht leent zich hier bij uitstek voor – het is een andere wereld, een escape. In de nacht kan je vrij zijn, of een dubbelleven leiden; iemand die je overdag niet wilt of kunt zijn. Dat geldt bij uitstek voor homoseksuele mannen, voor wie de nacht vanwege schaamte, taboe en discriminatie een toevluchtsoord voor intimiteit is.

Artist statement

Mijn naam is Justin Korf, een nieuwsgierige beeldende maker uit Utrecht. Door de jaren heen heb ik een grote passie voor het medium audiovisueel en licht ontwikkeld. In mijn werk speel ik met digitale media, waarmee ik een belevenis creëer. Het verhaal, beleven en ontdekken vormen de basis van deze ontwerpen, waarbij ik abstractie en herkenbare beelden combineer. Mijn focus ligt op het ruimtelijk werk, zodat mensen het verhaal kunnen beleven.

Ambities

Over vijf jaar is mijn droom om projecties te kunnen maken voor grotere organisaties. En bezig te zijn en bij te leren wat ik het allerliefste doe. Ik wil mij verder verdiepen in de digitale media en het vormgeven van ruimtes. Daarnaast lijkt het mij gaaf om een collectief met makers van verschillende disciplines op te starten om samen te werken aan projecten.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het vertellen en overbrengen van mijn verhalen. Het experimenteren, jezelf uitdagen en te proberen. Daarnaast het constant nieuwsgierig zijn naar nieuwe tools om te vertellen. Het niet laten tegenhouden omdat je er geen kennis van hebt. Fouten maken is niet erg, want daar leer je weer van. En voor mij is kritische reflectie en ontvangen een belangrijk iets wat ik heb geleerd.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

(2021): Exposé, Utrecht Centrum, HKU expositie
(2022): De Verdieping, expositie Academiegalerie (AG), HKU