Gezondheid en welzijn

De Muzikanten Coach

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In samenwerking met Stefan van de Brug heb ik geholpen met het opzetten van De Muzikanten Coach.

Dit jaar stond voor mij in het teken van de mentale gezondheid van muzikanten. Ik kwam erachter dat veel muzikanten last hebben van mentale klachten. Dit komt zowel door de hoge werkdruk als door het stereotype Rock ´N Roll wat nog steeds sterk aanwezig is in de muziekindustrie. Verder kwam tijdens mijn onderzoek naar voren dat er totaal geen hulp te vinden is speciaal gericht op muzikanten. Hier moet verandering in komen vind ik.

Uiteindelijk kwam ik in contact met Stefan van de Brug, professioneel muzikant en eigenaar van zijn eigen drumschool in Den Haag. Samen hebben wij De Muzikanten Coach opgezet, Stefan is de coach en ik heb geholpen met de vindbaarheid van het merk. Zo is er een website gebouwd die meerdere malen getest is en nu perfect aansluit op de behoefte van de doelgroep. Ook is doormiddel van het invullen van de SEO de vindbaarheid geoptimaliseerd.

Artist statement

In mijn afstudeertraject ben ik druk bezig geweest met het maken van planningen. Ik hou van lijstjes maken, het uitvoeren van plannen en voel veel voldoening wanneer zo'n plan ook daadwerkelijk lukt. Ik plan het liefste alles om me heen, zowel school als mijn persoonlijk leven. Verder heb ik altijd al energie gekregen van het werken met mensen en van het aansturen van mensen. Niet delegeren, maar motiveren. Plannen en motiveren zijn twee van mijn sterkste punten.

Ambities

Mijn ambities liggen in het werkveld muziek. Sinds dat ik 15 ben heb ik de liefde voor concerten en festivals gevonden. Hierdoor is de droom gekomen om in dit prachtige werkveld aan de slag te gaan. Helaas heb ik niet het talent of de motivatie om op het podium te staan, daarom wil ik het verschil maken achter de schermen. Op dit moment werk ik in de muziekindustrie en ik hoop dit over 5 jaar nog steeds te doen. In welke vorm dit zal zijn, ligt nu nog open.

Geleerd tijdens de studie

De belangrijkste punten die ik heb geleerd van de opleiding Kunst en Economie zijn voornamelijk persoonlijke dingen. Waar ben ik goed in, waar liggen mijn interesses en waar moet ik aan werken. In vier jaar tijd ben ik persoonlijk gegroeid als professional en individu. Verder is mijn liefde voor muziek alleen nog maar verder gegroeid, door interessante gastcolleges en speciale lessen gericht op muziekmanagement.