Ander thema

DE MUZIEKBIEB

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
DE MUZIEKBIEB dient als dé mediatheek voor en door de muziekindustrie, die muzikanten voorziet van informatie, met name over topics met betrekking tot zakelijke ondernemerschap. Het doel? Om op een laagdrempelige en toegankelijke manier in te lichten over zaken die van belang zijn wanneer je jouw product op de markt wilt zetten! Hoe ziet het huidige muzieklandschap eruit? Welke partijen kan ik inschakelen ter ondersteuning & wat doen zij precies? Hoe werken muziekrechten? Wat zijn de financieringsmogelijkheden? Hoe versterk ik mijn imago online middels branding?

Één platform wat je per topic doorverwijst naar beschikbaar materiaal, zowel online als offline. Het platform spreekt de doelgroep aan middels communicatie, visualisatie en storytelling en is in te stellen op persoonlijke voorkeur en leerwijze. Hierdoor wordt informatie op een zo’n laagdrempelig mogelijke manier overgedragen, passend bij leerstijl en interesse. Het creëert op deze manier een verzamelpunt voor zowel makers als professionals uit het veld. Het zorgt ervoor dat informatie op een centraal punt samenkomt, om als het ware als een grote onuitputtelijke bron van informatie te voorzien in elke vorm en maat; een bibliotheek voor alle zaken waar je als muzikant mee te maken krijgt.

Naast dat het platform als informatievoorziening dient, waarbij reeds beschikbare informatie, materialen, tools en platformen aangedragen wordt, zal deze ook dienen om de zichtbaarheid van o.a. de verschillende popkoepels en productiehuizen in Nederland, onder de doelgroep, te vergroten.

Artist statement

Als afgestudeerde muzikant en beginnende professional in het muziekwerkveld raak ik geïnspireerd door muziek in elke vorm en maat. Ik raak geïnspireerd door creatievelingen, mensen met passie en gedrevenheid, die buiten de hokjes creëren, die een verhaal vertellen. Ik raak geïnspireerd door klanken die een snaar raken. Ik raak geïnspireerd door kunst wat ontstaat vanuit emoties, ter ondersteuning van het verwerkingsproces en de connecties die hiermee gelegd worden.

Mijn focus ligt op het maken en delen van muziek, omdat daar mijn passie, ambitie, skills en vaardigheden het beste tot recht komen. Met mijn identiteit als muzikant op het podium en breed scala aan diverse ervaringen in het werkveld bij o.a. Mojo Concerts (Marketingstagiaire Lowlands & Down The Rabbit Hole en Accreditatiemedewerker Pinkpop), TivoliVredenburg (medewerker Ticketing), Motel Mozaïque festival (Stagemanager), Le Guess Who? (Artiestenaccreditatie), ambieer ik als creatieve duizendpoot, breed inzetbaar te zijn in het werkveld.

Ambities

De droom?
Bijdragen aan het creëren van een welvarend ecosysteem waarbij taakverdeling, verantwoordelijkheid, talentontwikkeling en kennisoverdracht op een gestroomlijnde en duurzame manier plaatsvindt. De algemene welvaart van de muziekindustrie optimaliseren en hierbij tegemoetkoming in haar waarde vanuit de overheid, wet en betrokken stakeholders manifesteren; waardoor elk talent, verhaal en muzikale creatie gehoord kan worden!

Geleerd tijdens de studie

Dat de mooiste, oprechtste en authentiekste ideeën ontstaan wanneer je niet oordeelt en je jezelf niet laat tegenhouden door angst. Er zit daarnaast veel kracht in het multidisciplinair samenwerken; wanneer creatievelingen samenkomen met ieder een sterke eigen visie, maar hierin compromis kunnen sluiten ontstaat er ruimte voor groei, ontwikkeling en eindeloze stroming van inspiratie en creativiteit. Samen de wereld een stukje mooier maken wordt dan toch echt steeds tastbaarder.