Diversiteit en inclusiviteit

De magie uit het Oosten

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn project gaat over twee culturen die elkaar ontmoeten. Met “De magie uit het Oosten” verwelkomt het Nederlandse landschap de islamitische cultuur en worden ze met elkaar versmolten. Ze versterken elkaar terwijl ze hun eigen uniekheid behouden.

Bij deze ontmoeting wordt duidelijk dat de twee culturen een grote gemeenschappelijke noemer hebben, namelijk: water. Deze overeenkomst is de dynamiek die ze samenbrengt. Wanneer een persoon zichzelf herkent in de ander, komen ze dichter tot elkaar. Middels het project komen de twee wateren samen en mondden ze uit tot één geheel.

Hiermee wil ik het narratief veranderen dat vluchtelingen en migranten een negatieve wind met zich meebrengen. Integendeel! Ze komen de al bestaande cultuur versterken door er een snufje magie aan toe te voegen. Wanneer culturen elkaar ontmoeten zijn er twee keuzes: worden ze vriend of vijand? Met “De magie uit het Oosten” wil ik de potentie laten zien wanneer de gastheer kiest voor “vriend” en wat daaruit bloeit wanneer dit de gekozen optie is.

Artist statement

Rouah Almefalani vindt het belangrijk dat er een verhaal achter haar projecten zit. Deze verhalen maakt zij persoonlijk door te begrijpen wie de persoon
is waar zij voor ontwerpt, zodat zij hun verhaal tot leven kan laten komen. Dit doet zij door deze personen te interviewen en hun naasten te vragen. Haar inspiratie komt uit de personen voor wie zij ontwerpt. Rouah vindt het belangrijk dat een ruimte niet alleen mooi is maar ook comfortabel en fijn om in te bewegen. Het moet zowel mooi als functioneel zijn.

Ambities

Ik streef naar een dieper begrip van interieurarchitectuur, het verwerven van geavanceerde vaardigheden en technieken, en het vergroten van mijn carrièremogelijkheden in dit vakgebied.

Geleerd tijdens de studie

Na mijn studie heb ik een schat aan ervaring opgedaan die mijn perspectief op creativiteit en teamwork heeft veranderd. Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd, is de kracht van 3D-programma's in het visualiseren en ontwikkelen van complexe ideeën. Deze software stelt ons in staat om abstracte concepten om te zetten in tastbare modellen, waardoor we beter kunnen communiceren en itereren op ontwerpen.

Een andere belangrijke les kwam van het werken in teamverband, waarbij ik heb geleerd dat ieders unieke vaardigheden en perspectieven essentieel zijn voor het succes van het geheel. Het verdelen van taken binnen het team stelt ons in staat om efficiënter te werken en onze individuele krachten te benutten voor een groter doel.

Het proces van experimenteren met materialen heeft me ook veel geleerd over creativiteit en innovatie. Van het eerste idee tot het uiteindelijke product zijn er talloze iteraties en aanpassingen nodig om tot een succesvol resultaat te komen. Het omarmen van fouten en het zien van mislukkingen als leermomenten heeft mijn creatieve proces verrijkt en heeft geleid tot meer doordachte ontwerpen.

Belangrijker nog is de les dat mijn eigen passies en waarden de drijvende kracht zijn achter mijn werk. Niet alleen doen wat moet worden gedaan, maar het nastreven van wat ik zelf belangrijk vind, heeft mijn werk een diepere betekenis gegeven en heeft me gemotiveerd om voortdurend te blijven groeien en evolueren in mijn vakgebied.