Gezondheid en welzijn

De impact van Literatuur

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Steeds meer studenten ervaren mentale problemen, vooral door de corona pandemie. Ze ervaren veel eenzaamheid en een grote werkdruk. In mijn literatuuronderzoek ben ik erachter gekomen dat het lezen van (fictie) boeken studenten kan helpen met hun mentale welzijn. Door te lezen komen ze tot rust en voelen ze zich minder eenzaam. Door middel van een boekenclub genaamd De Boekhouders stimuleer ik studenten om te lezen en introduceer ze met verschillende schrijvers, schrijfstijlen en onderwerpen. Ook maken ze kennis met nieuwe mensen, waardoor ze een 'sociale- boost' ervaren. Door middel van de App De Boekhouders, kan de boekenclub op grotere schaal georganiseerd en gestimuleerd worden.
Voor de app heb ik zelf een design gemaakt met alle features die nodig zijn om de gebruiker te stimuleren te lezen en contact te behouden met de andere deelnemers. Deze app is ook te vinden op mijn site

https://viviennelauras.wixsite.com/deboekhouders

Artist statement

In de afgelopen vier jaar heb ik mijzelf ontwikkeld tot een ondernemer met verschillende interesses binnen de culturele sector. Als manager van artiesten uit diverse culturele disciplines vind ik het belangrijk dat kunst en de kunstenaar centraal staan. Ik ben erg flexibel en heb een brede interesse in verschillende disciplines. Ik hou er van om mijzelf uit te dagen en vind het leuk om problemen op een creatieve manier op te lossen, kansen te zien en commercieel na te denken.

Ambities

Over vijf jaar heb ik een groeiend eigen management bedrijf. Hierin begeleid ik verschillende kunstenaars en zorg ervoor dat hun kunst te zien is. Daarnaast lijkt het mij leuk om parttime te werken als docent op een Mbo of Hbo opleiding. Mijn passie en kennis delen met gelijkgestemden vind ik erg leuk.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik voornamelijk geleerd om op een creatieve manier oplossingen te vinden. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan binnen het ondernemerschap en mijn assertiviteit verder ontwikkeld.