Ander thema

De herwaardering van de ziel van het pand - "De Helm"

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De herwaardering van de ziel van het pand

Voor mijn afstudeerproject “De Helm” staat mijn fascinatie voor geschiedenis centraal. Met name de geschiedenis van gebieden, gebouwen, voorwerpen en verhalen is altijd al iets geweest wat mij intrigeert. Bij het maken van mijn ontwerpen zoek ik naar manieren om de geschiedenis van locaties binnen een plekje te geven. Door de geschiedenis van de locatie te achterhalen kan dit meegenomen worden in keuzes als kleur, materiaal en patroongebruik. Zo herwaardeer je de ziel van het huis en trek je als het ware de tijdlijn van het huis samen en ontstaat er een persoonlijke inrichting die alleen past bij dat huis waar het voor ontworpen is. Dit zal voor de bewoner extra waarde en een diepere connectie tussen zichzelf en de woning creëren, maar ook laat het leuke gesprekken ontstaan door de knipogen naar de rijke historie van het pand.

Artist statement

Ik ben Mylou Pieterse, een onderzoekende interieurontwerpster die vanuit de identiteit van een locatie verhalende ontwerpen creëert. In samenwerking met het gebouw, de bewoners en bezoekers onderzoek ik de geschiedenis van een pand, hier delen wij ervaringen met elkaar die een grote rol spelen voor het ontwerpproces. Door de geschiedenis van het desbetreffende pand te achterhalen neem ik dit mee in mijn ontwerpkeuzes. Op die manier krijgen mijn ontwerpen een extra laag die het verhaal verdiepen en versterken. Zo herwaardeer ik de ziel van de locatie en trek ik als het ware de tijdlijn van het huis samen en ontstaat er een persoonlijke inrichting die alleen past bij de locatie waar het voor ontworpen is.

Met volledige toewijding aan mijn projecten stort ik mij in alle informatie om zo een expert te worden in hetgeen wat ik onderzoek. Met een creatieve, praktische en geïnformeerde blik zoek ik naar een nieuwe in- en aanvulling van een locatie om zo nieuw leven te brengen aan de geschiedenis. Mijn ontwerpen zijn dan ook ontworpen met, voor en door de locatie en zijn bezoekers.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mijzelf als interieurarchitect gespecialiseerd in erfgoed en het herwaarderen van de geschiedenis van panden. Ik hoop dan te werken bij een architectenbureau waarbij verschillende disciplines nauw samenwerken om zo tot hun ontwerpen te komen.

Geleerd tijdens de studie

het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is wie ik ben als ontwerper. Ik heb mijn eigen creativiteit verder ontwikkeld en ben erachter gekomen wat voor mij de belangrijkste factoren zijn in mijn ontwerpproces.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

NDSM FUSE - toeval - 21.04 t/m 30.04.2023