Ander thema

DE HAVENHAND: Vaarroute naar ondersteuning van artistiek ondernemerschap

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit project pleit voor de implementatie van een community-gedreven ondersteuningsstructuur, voorgezeten door een nieuwe functionaris genaamd 'De Havenhand'. Deze persoon zal fungeren als het centrale aanspreekpunt voor diverse makers binnen de gemeenschap, waarbij zij elkaar kunnen bijstaan met essentiële vaardigheden en kennis over ondernemerschap. Door gezamenlijk te investeren in ondernemerschapsontwikkeling binnen de artistieke gemeenschap, kunnen we de basis leggen voor een welvarende toekomst voor alle betrokkenen.

Dit project biedt niet alleen diepgaand inzicht in de uitdagingen waarmee (jonge) kunstenaars worden geconfronteerd in hun eigen creatieve praktijken, maar fungeert ook als een belangrijke eerste stap naar het versterken van ondernemerschap binnen de beeldende kunsten. Het dient als waardevolle basis voor verdere discussie en actie, met als uiteindelijk doel de toekomstige generatie makers te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun artistieke ambities.

Artist statement

Als professional in het werkveld fascineert kunst mij door zijn kracht om ideeën en emoties over te brengen. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in de praktische kant van kunst, met name hoe creativiteit kan bijdragen aan innovatie in het bedrijfsleven.

Tijdens mijn stage bij WIL heb ik als manager de verbinding gelegd tussen bedrijven en designers. Deze ervaring liet mij zien hoe creativiteit cruciaal kan zijn voor technologische vooruitgang en zakelijke vernieuwing.

Mijn interesse bevindt zich op het snijvlak van kunst en innovatie, gericht op het creëren van bruggen tussen creatieve en zakelijke domeinen. Door kunst wil ik niet alleen producten, maar ook inspirerende ervaringen en verbindingen tot stand brengen.

Ambities

Mijn ambitie is om in de toekomst een platform te bieden aan startende makers, waarmee zij een goede start kunnen maken in het werkveld en met meer zekerheid kunnen experimenteren in hun praktijk.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie aan de HKU heb geleerd, is dat er heel veel mogelijk is. Hoewel het antwoord tot het mogelijk maken niet altijd voor de hand liggend is, kan er een stuk meer georganiseerd worden dan je al snel zou denken. Je moet soms alleen anders durven te kijken en te denken.