De Grootste Gifmengster van Leiden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De Grootste Gifmengster van Leiden is de eerste aflevering van de podcastserie: Verhalen van Toen. Het betreft een theatrale wandeling waar het publiek op immersieve wijze wordt teruggereisd naar 1875 en opnieuw de gebeurtenissen over seriemoordenaar Goeie Mie beleefd. De stad in rep en roer.

De aflevering is tevens het startschot van theaterhuis MISP. Een nieuw productiehuis die ik in samenwerking met studenten van WRITING, TVG en IPD ga opzetten.
De opnames
Bepaling van de route
Het schrijproces

Artist statement

Een introverte eigenwijze theatermaker met ene fanatisme voor historie. In al mijn werk komt een vleugje geschiedenis terug. Het historisch besef maakt dat je, je kan verbinden met de wereld om je heen. begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Ambities

Over een aantal jaar hoop ik de master regie in Zuid-Korea te kunnen volgen. Mijn buitenlandstage heeft heel wat teweeg gebracht. Voornamelijk dat ik in Nederland niet zo goed mijn plek kan vinden. Ik kom tot rust in het sociale kader van Oost-Aziatische culturen.
Maar ik wil Nederland niet achter me laten. Ik hoop een theaterhuis in zowel Nederland als Korea op te richten die een internationale samenwerking kunnen aangaan.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het inrichten van de studie naar de behoeften die ik nodig heb. Ja de opleiding bied een vast programma aan, maar de inhoud hiervan kan worden gevormd naar je eigen behoeften. Ik merkte dat mijn behoeften niet per se aansloten bij het reguliere programma en besloot dit aan te passen, met hulp vanuit docenten en het instituut theater.