Diversiteit en inclusiviteit

De geboorte van een hysterisch wijf

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘De geboorte van een hysterisch wijf’ is een (korte) absurdistische dramafilm over de 54-jarige Liesbeth. In een reeks van ogenschijnlijk losstaande scènes neemt Liesbeth het op tegen verschillende mannen in haar omgeving, waarbij ze tot een nieuw uiterste wordt gedreven wanneer ze niet serieus wordt genomen. Via een fragmentarische vertelling toont de film een aantal ongemakkelijke, schurende en grappige momenten uit het leven van een vrouw die zichzelf staande probeert te houden in een wereld die is gemaakt door, en voor, mannen.

De rol van Liesbeth wordt gespeeld door Carly Wijs. Verder bestaat de cast uit onder andere Julien Croiset, Huub Smit, Kees Boot en Harpert Michielsen.

Artist statement

Mijn werk is veelal gebaseerd op uitgesproken beelden en unieke personages, waarmee ik opmerkelijke verhalen vertel vanuit nieuwe invalshoeken. De thematiek “afwijken van de norm” speelt daarbij vaak een centrale rol, waarbij ik zowel inhoudelijk als visueel graag uitersten en extremen opzoek. Ik hoop hiermee op een luchtige manier serieuze thematieken aan te kaarten, om deze thema’s op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken.

Ambities

Na het afstuderen wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van spelregie en hoop ik als regisseur meerdere (korte) films te realiseren. Binnen mijn makerschap zal film altijd centraal staan, al hoop ik andere kunstvormen (zoals fotografie en grafische vormgeving) ook een meer prominente rol te geven.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het verkennen van mijn stem als maker: wie ben ik, wat wil ik vertellen én waarom wil ik dat vertellen?

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

De Gooi- en Eemlander
Biltsche Courant