Ander thema
Zorg en welzijn

De functie van een mens

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In dit werk komen objecten, fragmenten en (poëtische) teksten samen in een installatie. Het is te omschrijven als een kijkje in het hoofd van de maker, waarbij de losse elementen samen het onderzoeksproces laten zien.

Artist statement

Ilse de Jong is zowel kunstenaar, schrijver, als ontwerper (die stiekem aspireert boswachter te zijn). In haar werk duikt zij graag midden in het onbekende, waarbij ogenschijnlijke onzinnigheden worden omarmt. Ilse heeft een voorliefde voor alledaagse gebruiksvoorwerpen, die zij maar al te graag inzet. Objecten, performance, publicatie, fotografie, video, tekst en poëzie: het draagt allemaal bij aan het ontstaan en afronden van een project. De werken zijn te omschrijven als "een kijkje in haar hoofd", waarbij het maak- en denkproces centraal staat.

Ambities

Residenties, exposities, uitgebrachte boeken, een ontwerpbureau... Of toch een hondenuitlaatservice? Over vijf jaar hoop ik mijn leven zo te leven dat ik daar voldoening uit haal, hoe dat er dan ook uit mag zien.

Geleerd tijdens de studie

De HKU heeft mij geleerd dat het aller- aller belangrijkste in het makerschap is dat je vertrouwen hebt in jezelf, je eigen manier van doen en visie.