Ander thema

De Frontlinie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Onze samenleving polariseert. Je bent óf voor de soepgooiers óf ertegen. Maar is dat standpunt dan ook echt gebaseerd op je daadwerkelijke mening? Als we in plaats van heel hard roepen, onszelf eens een reeks vragen zouden stellen. Dan doen we wellicht een beroep op ons gezond verstand. Zouden we dan nog steeds recht tegenover elkaar staan? Dit meterslange doek zorgt ervoor dat we dichter bij elkaar komen: ‘depolariseren'. Door onszelf te bevragen komen we tot de conclusie dat we in hetzelfde schuitje zitten. En dat dit schuitje met kunst dadelijk vergaat in een half ondergelopen Nederland.
Door middel van eenvoudige ja- en nee-vragen probeer ik een manier te vinden om depolarisatie te bevorderen rond de recente protestacties in musea en meer inzicht te bieden in deze kwesties.

Artist statement

Ik ben Loïs Pagie, een bevlogen grafisch ontwerper uit Utrecht. Door de jaren heen heb ik een grote liefde voor typografie, editorial design en textiel ontwikkeld. In mijn werk speel ik met typografie, wat een belangrijk terugkerend element is in mijn ontwerpen. Harde contrasten en felle kleuren vormen de basis van deze ontwerpen, waarbij ik analoge en digitale technieken combineer. Mijn focus ligt voornamelijk op het vertellen van de verhalen van anderen en het op een duidelijke en inspirerende manier communiceren met de buitenwereld.

Ambities

Zin heb ik om mij onder te dompelen in de wereld van grafische vormgeving. Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd, maar ik ontdekte ook dat deze periode eigenlijk te kort is en dat er nog ontzettend veel te ontdekken valt. In de komende tijd hoop ik te ontdekken welke rol ik wil innemen in het werkveld en hoe ik mijn sterke kanten daar kan inzetten. Maar het belangrijkste doel is om te ervaren hoe het er in de praktijk echt aan toegaat en om nog meer te leren, leren, leren en vooral heel veel te maken, maken, maken!

Geleerd tijdens de studie

De voornaamste ontdekking voor mij is hoe ik zelf te werk ga, mijn creatieve proces. Je bedenkt en ontdekt een manier hoe ik zelf het beste te werk ga, wat wel werkt en wat niet. Daarnaast experimenteer je met heel veel verschillende disciplines en mediums, waardoor ik echt heb ontdekt wat mijn interesses zijn en waar ik als maker blij van word.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

(2020) Spectrum, HKU online expositie
(2021) Speelveld, expositie AG Utrecht, HKU.
(2022) à corps perdu, publicatie HKU
(2022) Glory Wall, Kapitaal expositie