Duurzaamheid en circulariteit

De eiwitten van de toekomst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De eiwittransitie is een verandering die in de gehele evenementenwereld speelt. Steeds meer festivals kiezen ervoor hun aanbod meer vegetarisch te maken, zo ook Into The Great Wide Open (ITGWO). Dit is een festival op Vlieland, die bekend staat als koploper op het gebied van duurzaamheid. Samen met ITGWO heb ik gekeken hoe ze de transitie naar plantaardige eiwitten kunnen aanjagen onder de bezoekers. Hiervoor heb ik een kookboek ontworpen, met als rode draad zes veelbelovende alternatieve eiwitten. Op deze manier kunnen de bezoekers van Into The Great Wide Open de verandering thuis doorzetten.
Het eindwerk met alle bevindingen

Artist statement

Mijn passie ligt bij de evenementenwereld, maar ik kijk met een open blik om me heen. Ik durf verbinding te leggen en weet mensen te enthousiasmeren. Ik weet (te) grote plannen te realiseren en daarbij altijd de kernwaardes te behouden.

Ambities

Mijn ambitie de komende jaren ligt onder de andere op het vlak van zelfontwikkeling: ik wil mezelf in het werkveld verder definiëren. Maar mijn ambitie ligt ook bij het opdoen van ervaring bij interessante organisaties. Op die manier hoop ik veel inspiratie en connecties op te doen. De eerste stap is al gelegd bij Into The Great Wide Open en Lab Vlieland.

Geleerd tijdens de studie

Kunst en Economie heeft mij geleerd om mijn passie te vinden binnen de culturele sector. Het heeft me geleerd hoe je grote problemen aanvliegt, door middel van tools die in veel verschillende situaties gebruikt kunnen worden. Maar het heeft me ook geleerd wat motivatie en discipline voor mij betekenen, en wat groepsdynamiek en samenwerken nou écht inhoudt. De opleiding Kunst en Economie heeft mij gevormd tot de 'professional' die ik nu ben.