Ander thema

De Droomfabriek

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Van talent naar Superpower.

De Droomfabriek is een innovatief digitaal platform dat kinderen in staat stelt om op een creatieve en interactieve manier te knutselen, tekenen en dansen aan de hand van instructievideo's en diverse thema's. De Droomfabriek fungeert als een inspirerende leeromgeving waarin creativiteit tot bloei komt en kinderen de vrijheid hebben om hun eigen ideeën te verkennen, terwijl presteren als een positieve motivator wordt gebruikt. Het is als een school, maar dan met de vrijheid om buiten de lijntjes te kleuren. Het bestaat uit twee hoofdonderdelen: de knutselfabriek, waar Julia kinderen begeleidt bij knutsel- en tekensessies, en de dansfabriek, waar Romée kinderen coacht tijdens het dansen.

Met de Droomfabriek streven we ernaar om het welbevinden van kinderen te verbeteren, hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en leerkrachten te ontlasten en te inspireren. Door kinderen de ruimte te geven om op een speelse en educatieve manier te knutselen, tekenen en dansen, willen we hun zelfvertrouwen vergroten, hun verbeeldingskracht stimuleren en hun unieke talenten ontdekken. We zijn vastberaden om scholen een waardevol en gebruiksvriendelijk hulpmiddel te bieden dat perfect aansluit bij het onderwijscurriculum en voldoet aan de hedendaagse behoeften van kinderen.

Artist statement

Als klein meisje was ik dagelijks te vinden op mijn favoriete plek van de wereld: de dansstudio. Ik genoot ervan om op het podium te staan, mensen te entertainen, te raken, te inspireren. Als ik danste voelde ik me vrij. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en dans ik nog steeds vol passie. Ook achter de schermen ben ik bezig met het vak. Ik geef bijvoorbeeld dansles aan kinderen. Dans heeft voor mij heel veel betekend en ik breng mijn liefde voor het vak dan ook graag over op anderen.

Toen ik een optreden mocht geven bij het kindermuziekprogramma KidsTop20, wist ik het zeker: Ik wil ondernemen en kinderprogramma’s maken met zoveel mogelijk dans en muziek. Kinderen hebben (nog) zulke grote dromen en ze zijn, in hun pure staat, niet bezig met het feit of dit wel gaat lukken. Ze zijn puur, onbevangen en enthousiast. Ik hoop dat ze in hun kracht blijven staan gedurende dit leven en dat ze van hun talent hun superpower maken. Dat is mijn missie.

Ambities

Mijn grootste droom is om een toonaangevend bedrijf op te bouwen in de media. Een bedrijf waar alle HKU-mediastudenten stage willen lopen. Een bedrijf dat impact maakt met haar programma’s, zodat kinderen gaan stralen als ze eraan denken. En als diezelfde kinderen later groot zijn, zeggen ze tegen hun kinderen: dát programma heeft echt wat voor mij betekend. Met de Droomfabriek streven we ernaar dé koploper te worden op het gebied van innovatieve en creatieve content voor kinderen. Ons ultieme doel is om alle scholen in Nederland te voorzien van de inspirerende video's van de Droomfabriek. In onze unieke wereld van educatie en entertainment doorbreken we traditionele grenzen, waardoor kinderen worden aangemoedigd om hun dromen waar te maken en grenzen te verleggen. Bij de Droomfabriek moedigen we iedereen aan om buiten de lijntjes te kleuren en hun eigen unieke pad te volgen, omdat we geloven dat elk kind de mogelijkheid heeft om groots te dromen en hun eigen succesverhaal te schrijven.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn proces als startend ondernemer heb ik geleerd dat mijn daadkracht en doorzettingsvermogen waardevolle eigenschappen zijn die gewaardeerd worden door verschillende partijen. Ik ben een echte 'aanpakker' en wachten komt niet in mijn woordenboek voor. Deze eigenschappen hebben mij geholpen om dingen gedaan te krijgen en voordelen te behalen in mijn ondernemersavontuur. Ik besef nu dat streven naar prestaties een positieve eigenschap is. Het motiveert me om een geweldig eindproduct te creëren waar ik trots op kan zijn. Net zoals ik kinderen wil leren om op een nieuwsgierige manier te leren met prestatie als positieve motivator, is het belangrijk dat ik deze aanpak ook op mezelf toepas. Het is belangrijk om te streven naar prestaties, want dit geeft voldoening en zelfvertrouwen, maar ik heb geleerd dat de weg naar succes ook speels en plezierig mag zijn.
Een ander belangrijk leerpunt voor mij was het besef dat het nemen van voldoende tijd uiteindelijk het beste resultaat oplevert. De docenten en mijn externe partijen hebben dit steeds benadrukt. Ik heb geleerd dat ik pas tot de lancering van mijn product moet overgaan als ik er zelf voor de volle 100% achter sta. Haast zal het resultaat niet bevorderen. Dit betekent dat mijn onderneming niet gereed is om te lanceren voor de afstudeerdeadline, omdat het proces van doorontwikkeling vaak jaren kan beslaan. Ik voel de onrust van het woord 'jaren' alweer opkomen, maar ik kan er nu ook wel om lachen en het makkelijker relativeren. Er valt altijd wat te leren!
Daarnaast had ik als leerdoel om mijn kennis over de financiële kant van mijn onderneming te vergroten. In eerste instantie vond ik dit aspect niet interessant, maar door hier juist aandacht aan te besteden, ben ik het belang ervan gaan inzien.
Tot slot heb ik actief contact gezocht met verschillende organisaties en mensen voor input en feedback op mijn onderzoek, wat heeft geleid tot waardevolle contacten en inzichten voor mijn verdere carrière. Ik heb geleerd dat enthousiasme mij ver heeft gebracht en dat mensen bereid zijn om hulp te bieden. Ik ben trots dat ik mijn ideeën direct in actie heb kunnen omzetten en concrete resultaten heb behaald.
Al met al durfde ik het aan om een eigen businessmodel te ontwikkelen, wat een uitdagend proces was. Ik heb veel geleerd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik kijk met vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst, waarin ik mijn onderneming verder zal verfijnen en mijn carrière zal voortzetten met de opgedane inzichten en ervaringen. Ik ben trots op het resultaat dat ik dit jaar heb neergezet en wat ik heb bereikt.