Ander thema

de Cunera Legende

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een 3D animatie over de Cunera Legende. Het verhaal speelt zich af in het jaar 300. Cunera wordt gered van de dood door Koning Radboud en wordt ondergebracht in zijn burcht. De koningin is daar niet al te blij mee.

De film is gemaakt in Unreal Engine. Door het gebruik van verschillende 3D library’s kan ik de scenes van de grond opbouwen met een techniek genaamt kitbashing, waarbij verschillende 3d objecten samen brengt om iets nieuws te bouwen. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op hoe de scene eruit moet zien en welke belichting daarbij past om de juiste emotie over te brengen.

Een groot thema in de film is fantasy. Speciale krachten, magie en folklore. Veel verhalen bevatten deze elementen en er wordt vaak gefantaseerd over hoe de wereld er dan uit zou zien. In deze film breng ik dat naar voren. Stel je voor dat Cunera speciale krachten bezat en daardoor mirakels kon laten gebeuren.
Een van de eerste shots uit de film.

Artist statement

Mijn naam is Amber de Jong en ik ben 3D artist. Ik maak 3D animatie met een focus op beeld en techniek. Dit houdt in dat ik mij voornamelijk focus op de technische uitdagingen bij het maken van een animatie.

Ik werk in Unreal Engine om een omgeving te bouwen waarin ik mijn karakters en omgeving samenbreng. Door gebruik van verschillende 3D library’s kan ik scenes van de grond opbouwen en nadenken over welke emotie een scene moet overbrengen en welke belichting en omgeving daar bij past.

Mijn werk bevat vaak een element van fantasie en/of science fiction. Speciale krachten, magie en folklore. Veel verhalen bevatten deze elementen en er wordt vaak gefantaseerd over hoe de wereld er dan uit zou zien. Ik breng deze wereld graag tot leven in de vorm van animatie.

Ambities

Over 5 jaar zou ik graag in een studio werken of wellicht zelf een studio hebben. Ik wil graag werken aan projecten met een technische uitdaging, bijvoorbeeld virtual reality of augmented reality.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste is samenwerking. Je kan het niet alleen! Elk persoon heeft een eigen skillset en kan die nuttig gebruiken waardoor je samen een beter product kan neerzetten. Een substantieel onderdeel hiervan is het geven en verwerken van feedback. Kritisch kunnen kijken naar je werk en openstaan voor de mening van anderen.