Ander maatschappelijk thema

De Creatieve Ondernemer in het Nauw

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn afstudeer scriptie onderzocht ik het verdrijven van de creatieve klasse uit de binnensteden zoals beschreven door Richard Florida in de boeken Rise of the Creative Class en Flight of the Creative Class.
Ik onderzocht de toegevoegde waarde van deze creatieve ondernemers en heb daarbij voor mijn externe partij (Ping Pong Club), een beroepsproduct ontwikkeld. Met dit product in de vorm van drie concept evenementen moet Ping Pong Club van extra maatschappelijke en economische waarde zijn voor de buurt, zodat de creatieve samenstelling van de wijk behouden blijft en in waarde stijgt.

Artist statement

Tijdens mijn K&E loopbaan heb ik mij meermaals bezig gehouden met de productie kant van de creatieve sector. Mijn stage was hierin leidend en heb hier veel geleerd, ook in mijn afstudeerproject zie je dit stukje productioneel specialisme terug.

Ambities

Momenteel ben ik met een aantal vrienden bezig met mijn eigen jenever merk. Hierbij probeer ik mijn kennis over slimme marketing en brand identity die ik bij K&E heb geleerd, volop toe te passen. De aankomende jaren zou ik graag zien dat ons bedrijfje gaat groeien.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat je heel veel hebt aan de connecties die je opbouwt op en rondom de HKU. Doordat K&E een studie is die zich door alle verschillende disciplines beweegt, kom je in aanraking met heel veel kunstenaar en creatievelingen.