Ander maatschappelijk thema

De buitenruimte

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met mijn afstudeerproject ben ik aan de slag gegaan voor de creatieve broedplaats Vechtclub Keiland, gevestigd in Kanaleneiland in Utrecht. De broedplaats wil het buitenterrein rondom het gebouw opnieuw inrichten waarbij een plek wordt gecreëerd waar de creatieve ondernemers van Vechtclub Keiland gebruik van kunnen maken, maar ook de bewoners uit de buurt. Op deze manier wil Vechtclub Keiland meer in verbinding staan met de buurt. Tijdens mijn afstudeerproject heb ik onderzoek gedaan om de wensen en behoeftes vanuit de buurt en van de creatieve ondernemers van de broedplaats in kaart te brengen.

Op basis van de resultaten is als ontwerpoplossing een concept ontwikkeld met een ontwerp voor de buitenruimte van Vechtclub Keiland met een adviesrapport. Het concept houdt in dat de buitenruimte is getransformeerd tot een groene en vrolijke buitenruimte die gebruikt kan worden door diverse doelgroepen, voor verschillende doeleinden. Van rustig ontspannen aan een picknicktafel in het groen, tot gezellig op het terras zitten of tafeltennissen in je pauze. Maar bovendien biedt de buitenruimte de mogelijkheid tot ontmoeting, samenkomst en actief verbinding te stimuleren door het organiseren van diverse activiteiten tussen het groen. Het advies luidt om de buitenruimte in meerdere fases in te richten en te blijven evalueren op gebied van onder andere onderhoud en overlast.

Artist statement

Als KE-professional heb ik mij ontwikkeld tot een nieuwsgierig en veelzijdig persoon met een interesse in stedelijke vraagstukken waarin kunst en creativiteit centraal staat. Met mijn werk wil ik verbinding tussen mensen en creatieve plekken stimuleren en op creatief en maatschappelijk gebied een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de stad.

Ambities

In de komende vijf jaar wil ik blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen. Na het afronden van Kunst en Economie ben ik van plan een master in Urban Geography te gaan volgen om mij verder te verdiepen in stedelijke vraagstukken. Ik hoop dit later te kunnen verbinden met de kennis en vaardigheden die ik bij Kunst en Economie heb opgedaan.

Geleerd tijdens de studie

Door de studie Kunst en Economie heb ik niet alleen geleerd om vanuit een creatieve insteek naar vraagstukken te kijken, maar ook vanuit een meer zakelijk en organisatorisch perspectief. Daarnaast ben ik door het doen van vele groepsprojecten erachter gekomen dat ik goed met verschillende mensen kan samenwerken en hier veel energie en motivatie uit haal.