The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Plantage Resort Frederiksdorp heeft ons benaderd om de "Boni Trail" verder te ontwikkelen. De Boni Trail is een pad wat door het oude plantage bos loopt. De trail laat je op een immersieve wijze het verhaal van de verzetsstrijder Boni ervaren door je mee te nemen langs 8 verschillende stations.
We kregen als klas de opdracht om de trail verder te ontwikkelen op het gebied van interactie en immersiviteit. Dit hebben we gedaan door de omgeving meer te betrekken in het verhaal en middels audio het verhaal van Boni te vertellen vanuit het perspectief van Boni's moeder.
Binnen dit project hield ik mij met name bezig met de ruimtelijke vormgeving.

Artist statement

Ik ben Thomas, een interactieontwerper ,immersive designer en multimediale maker die aan de hand van fysieke en/of digitale installaties de beleving van een bepaald onderwerp of verhaal ontwerp.
Mijn werk kenmerkt zich door de speelse ondertoon. Met deze speelsheid probeer ik een connectie te creëren met mijn werk en het publiek door hun uit te dagen om te gaan experimenteren, te gaan onderzoeken, om te gaan spelen.

Ambities

In de aankomende jaren wil ik mij verder ontwikkelen als maker. Ik weet nog niet precies waar ik mezelf zie over vijf jaar en ik vind dit ook niet erg. Als ik zou mogen dromen zou ik een eigen studio willen. Een studio waarin ik fysieke/digitale installaties in zou maken voor zowel mezelf of een opdrachtgever.

Geleerd tijdens de studie

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Deze uitspraak uit de serie van Pipi Langkous sluit het best aan bij mijn leerproces in mijn studie. Het experimenteren, het onderzoeken, het uit je comfort zone stappen heeft me op allerlei verschillende vlakken enorm veel gebracht. Sommige ideeën die ik voor projecten had leken af en toe een ver van mijn bed show maar in mijn studie voelde ik een constante aanmoediging om toch te aan de slag te gaan met deze ideeën om mezelf vervolgens te verrassen met een resultaat waar ik met trots op terug kon kijken.

Framing Movement

Mijn werk is een onderzoek naar de beleving van perspectieven. Vanuit dit onderzoek zijn er twee installaties ontstaan die ik tentoonstel op de expositie.

De eerste installatie "Om je heen kijken" is een installatie die zich focust op bewegende composities. Met de installatie wil ik als maker een bewustzijn creëren over de unieke composities en dynamiek die aanwezig zijn in het alledaagse.
De tweede installatie "De zoeker" is een installatie die is geïnspireerd op een citaat van de fotograaf Garry Winogrand waarin hij opmerkt dat het omlijsten van feiten leidt tot een verandering van die feiten. Met de installatie wil ik de diverse perspectieven en belevingen die wij als mensen ervaren visualiseren.