Diversiteit en inclusiviteit
Zorg en welzijn

De Basis

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De basis is een wandkleed gemaakt met de quilt techniek. Het kleed dient als eerbetoon aan mijn moeder, aan de vele kleden die zij altijd heeft gemaakt voor mij en mijn tweelingbroer. Het quilten is een erg arbeidsintensieve techniek, wat een mooi voorbeeld is aan hoe mijn moeder haar liefde toont naar ons.

De basis laat de bouwstenen zien die essentieel zijn geweest en nog steeds zijn in ons leven als gezin. Naast de afbeeldingen en vormen die te zien zijn op het kleed, bevat het werk ook een interactief gedeelte waarbij je door middel van een QR code kunt luisteren naar geluidsfragmenten. Hierdoor zie je niet alleen het verhaal, maar hoor je het ook. Het verhaal van mijn moeder zelf, van mij, maar ook van ons samen. Het verhaal van het hebben van een thuis, een basis.

Artist statement

Ik ben graag bezig met het maken van zeefdrukken, illustraties en patronen. Ik werk het liefst analoog en interdisciplinair.

Ambities

Over vijf jaar is het mijn droom om een eigen studio te hebben en aan mensen te leren wat ik zelf het allerliefste doe. Ook lijkt het me gaaf om in opdracht verschillende creatieve oplossingen te maken/bedenken.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het vertellen en overbrengen van mijn persoonlijke verhaal die in een werk zit. Het out of the box denken, jezelf blijven uitdagen om te experimenteren en te proberen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2019: Spectrum
2021: Speelveld, Acedemiegalerie (AG), Utrecht