Ander thema

Data-visualisatie: Gemanipuleerde vertoningen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Data-visualisatie. Voor veel mensen een abstracte term, maar toch is het dagelijkse kost voor iedereen die wel eens een nieuwsapp of een krant opent. Aan de lopende band nemen we informatie tot ons in de vorm van grafieken, tabellen, infographics en noem het maar op. Maar vraag je je wel eens af hoe deze afbeeldingen tot stand komen? Weet je wel wat er staat en wat er mee bedoeld wordt? En hoe weet je of dat wat je ziet wel klopt?
Dit werk laat het contrast zien tussen data-visualisaties en de echte wereld. Het creëert bewustzijn over wat wij voor lief nemen als we naar grafieken en tabellen kijken, en spoort jou aan daar eens langer bij stil te staan. Snap je de kracht van data-visualisatie en sla je voortaan anders de krant open?
Grafieken als kunst tentoongesteld.
Wat telt als data-visualisatie?

Artist statement

Mijn naam is Ids Haverkate, een nieuwsgierige, enthousiaste en verbindende social designer. Ik focus op het transformeren van maatschappelijke vraagstukken over ongelijkheid, onderwijs en verduurzaming, door mijn achtergrond in academisch en artistiek onderzoek in te zetten. Dit vindt uiting in verschillende maakvormen die als doel hebben bij te dragen aan het bieden van handelingsperspectief voor vastgelopen vraagstukken, en positieve verandering.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik een portfolio aan waardevolle maatschappelijke projecten te hebben. Kleine interventies voor positieve verandering. Ik wil verder ontwikkelen in maakvormen en blijven experimenteren.

Geleerd tijdens de studie

Groei gebeurt buiten de comfort-zone. Nooit wachten met maken, meteen aan de slag met een schaar en een prikstift.