Gezondheid en welzijn

Dance & Balance

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dance & Balance richt zich op vrouwelijke empowerment, zelfvertrouwen en dansplezier. Door de unieke lescombinatie van dans en persoonlijke groei, kun je op een toegankelijke en speelse manier leren omgaan met je dagelijkse worstelingen, zoals stress, onzekerheid en vermoeidheid.

In je drukke en veeleisende leven verlies je soms de verbinding met je gevoel, waardoor je voor lange tijd signalen negeert van het lichaam. Afvalstoffen en stress stapelen zich in het lichaam op waardoor je je leeg en futloos voelt. Om de verbinding met je gevoel te herstellen, leggen we binnen het lesprogramma de focus op het lichaam en de vrouwelijke energie. Dit doen we door de aandacht naar de onderbuik en bekkenbodem te brengen, hier zit je vruchtbaarheid en is de vrouwelijke energie het sterkste aanwezig. Tijdens de les blijven we de connectie met dit gebied vasthouden. Hierdoor krijg je weer zelfvertrouwen en energie.

Door de groepen klein te houden, met maximaal 10 deelnemers, is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en groei. Het is belangrijk dat iedereen zich op haar gemak en veilig voelt, dat is uiteindelijk de beste basis voor vertrouwen en groei.

Artist statement

In het kader van de groeiende zorg om onze maatschappelijk mentale gezondheid heb ik voor mijn afstudeerproject een oplossing gezocht om vrouwen met lichte psychische klachten meer zelfvertrouwen, energie en veerkracht te geven. Ik ben als ondernemer binnen het werkveld ‘theater en dans’ onderzoek gaan doen om antwoord te vinden op deze vraag. Dans is altijd al een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest en gaf mij de mentale steun die ik nodig had. De oplossing ligt dan ook in een combinatie van dans en mindfulness. Waarbij vrouwen de verbinding met hun vrouwelijke energie herstellen en beter kunnen inspelen op hun behoeftes.

Ambities

Ik wil de wereld een stukje mooier maken door handvatten aan te bieden aan vrouwen die zich niet lekker hun in vel voelen. Voor mij is het antwoord op een gelukkiger leven heel simpel: doe wat goed is voor jou! Maar om dat goed aan te voelen, is het noodzakelijk om in verbinding te staan met je gevoel. Daar wil ik bij helpen. Over een aantal jaar hoop ik dat ik de deelnemers die bij mij les hebben gevolgd gelukkig zijn en genoeg handvatten hebben om de dagelijkse worsteling aan te kunnen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn vier jaar bij Kunst & Economie ben ik enorm gegroeid en heb ik mezelf beter leren kennen. De HKU heeft me geholpen om mijn valkuilen te ontdekken en hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Ik ga nu afstuderen als ondernemer, dat had ik vier jaar geleden never kunnen zeggen!