Duurzaamheid en circulariteit

Dan Green & the Mystery Machine Album: 'Descendant'

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Afgelopen twee jaar heb ik met mede MT'er Daan Kleijnen en band gewerkt aan een debuut album. Het album gaat over zelfvernietiging en een onvermijdelijke staat van psychotische wanhoop. Dit afstudeerjaar stond met de band in het teken van afronden en produceren van het album. Hiernaast werkte ik aan een aantal muziektheatervoorstellingen en performances, waarvan er één ook met deze band.
Dit is de eerste single 'Mirror' van het debuutalbum met mijn band Dan Green & the Mystery Machine.

Artist statement

Ik ben in mijn muzikaal werk op zoek naar theatraliteit en bredere manieren van verhalen vertellen en iets overbrengen. Met mijn achtergrond als componist en uitvoerend muzikant in autonome muziekproductie, bands & muziektheater heb ik een uniek makersprofiel ontwikkeld.
Mijn muziek is zowel in productie als in performance een hybride aan akoestische en elektronische technieken: zang en gitaarspel gaan gepaard met diepe audioprocessing, een akoestische ruimte wordt via de computer zijn eigen feedback loop met een elektronisch randje.

Ambitions

Ik release met mijn band binnenkort een debuut album. Hierna willen we zoveel mogelijk shows spelen. In 2023 willen we spelen op Eurosonic Norderslag en in 2024 meedoen aan Popronde. Vervolgens zouden wij beginnen aan onze volgende album, waarvoor concepten en demo's in ontwikkeling zijn.
Daarnaast blijf ik doorwerken met toegepaste compositie in muziektheater, en wellicht andere contexten. Over 5 jaar wil ik kunnen terugblikken op verschillende voorstellingen waarvoor ik heb gecomponeerd & gespeeld.
Via residenties wil ik mezelf blijven motiveren en inspireren om verder te groeien, het liefst in het buitenland.

Learned during the studies

De studie Muziek en Technologie heeft mijn vermogen om systematisch te denken en werken vergroot. Dit heeft heel veel deuren geopend naar effectieve maakprocessen en doordachte, samenhangende creatieve keuzes. Door te werken met digitale media en software zoals MaxMSP ben ik nu sneller met het zelf aanleren van nieuwe software in het digitale domein, bijvoorbeeld voor visuele media.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Zaterdag 10 juni: Dan Green & the Mystery Machine live @DB's
Zaterdag 27 mei: afstudeervoorstelling ESC. (samenwerking HKU edu)
woensdag 28 juni: Dan Green & the Mystery Machine live @EKKO
Donderdag 29 juni: Dan Green & the Mystery Machine Single: 'Mirror'
September 2023: Dan Green & the Mystery Machine Album: 'Descendant'