Gezondheid en welzijn

DADDY COOL

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In deze solovoorstelling gaat een vrouw de strijd aan met verlies en rouw. Vanuit het verlangen om met de dood om te kunnen gaan en de dingen die niet meer tastbaar zijn in leven te houden. "Never discard anything without saying thank you and goodbye" - Marie Kondo.
tekst, concept, spel: Barbara Brink
begeleiding: Abke Haring

Artist statement

Als actrice, theatermaker en schrijfster haal ik voornamelijk inspiratie uit taal, filosofie en persoonlijke ervaringen. Ik ben vooral geïnteresseerd en op zoek naar onze menselijkheid - hoe we met onszelf, elkaar, alledaagse of buitengewone dingen omgaan en wat voor effect dit op ons heeft. Mijn afstudeersolo maakte ik over vergankelijkheid waarin het personage het conflict aanging met rouw en verlies. Theater is voor mij geslaagd als het serieuze/ernstige/dramatische onderwerpen aan het licht brengt in een fijne/humoristische/lichte vorm.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik in ensemble voorstellingen te spelen - het liefst tragische komedies want daar houd ik van - omdat ik veel plezier heb in samenspelen en -maken. Ik begin meestal vanuit de binnenwereld en de psychologische verbeelding, en heb de ambitie om daarmee veel personages vorm te geven en verschillende verhalen te vertellen. Niet alleen op het toneel maar ook voor de camera. Over vijf jaar heb ik mijn lievelingsroman “Umami” naar het theater vertaald, en voorstellingen gemaakt o.a. over een “tragische clown in een flitsende vluchtige wereld”.

Geleerd tijdens de studie

Focus niet op wat je verwacht. Focus op het hier en nu: de poging is voldoende, zoek telkens in het moment en speel met het idee dat je het altijd opnieuw gaat uitvinden.