Ander maatschappelijk thema

Daan Krakers & the Algorithms

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerconcert gaat over de verhouding tussen mens en media en hoe die is gegroeid de afgelopen 30 jaar. Het is een interdisciplinair project met band, choreografie en visuals. Ik heb alle muziek zelf geschreven.

Het verhaal: Man raakt verslaafd aan zijn TV en uiteindelijk gek wordt bij de komst van het internet en nieuwe technologieën. Een man die prima kan leven met de actualiteiten en heilig gelooft in de heilige huisjes van de TV wereld maar bij de komst van Social Media en fake news zijn houvast verliest.
De man beland in een psychose en zijn kamer komt tot leven. Uiteindelijk verzoent de hoofdpersoon zich met de (voor hem) meerdere waarheden en besluit ‘zonder een kant te kiezen’ zijn TV uit te schakelen.

Nieuwe technieken als 3D modeling en deepfakes worden verkend en props zoals TV helmen zijn gemaakt om het concert een nieuwe smoel te geven.

Artist statement

Mijn kunst moet mensen aan het denken zetten over de maatschappij waarin we leven en over de politiek. Ik ben er niet op uit om mensen aan te vallen maar ik zie mezelf als beschouwer van het publieke debat en probeer in mijn teksten de tijdgeest en de actualiteiten de duiden. Het liefst zou ik als een soort muzikale columnist door het leven willen gaan. Die wekelijks de actualiteiten duid met een lied. Het is protestkunst tegen de verdeling en publieke verontwaardiging. Mijn kunst moet ontwapenen.

Ambities

Ik wil het beste uit mezelf halen en nieuwe dingen aan mezelf ontdekken. Daarnaast een stabiel inkomen halen uit mijn muziek en nevenactiviteiten

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is out of the box denken en stukken meer in een overkoepelend concept te beschouwen. Ik ben minder oppervlakkig geworden.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

28 juni - Daan Krakers & the Algorithms - 20:30 - Gelderlandfabriek, Culemborg