Ander thema

Creative technologie: het nieuwe ingrediënt voor een concept.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De opkomst van creatieve technologie (CT) in de creatieve industrie biedt adverteerders de mogelijkheid om mee te veranderen met de behoeften van de consument door de meest gepersonaliseerde, unieke én interactieve ervaringen aan te bieden. Echter, bestaat er een kloof tussen het bezit en het belang van kennis en vaardigheden op het gebied van creatieve technologie. Er is behoefte aan toegankelijke, educatieve mogelijkheden.

Om deze kenniskloof te overbruggen en een gerichte aanpak te ontwikkelen voor een duurzame verankering van creatieve technologie bij het reclamebureau DEPT® (met speciale aandacht voor creatieven van de afdeling Branding & Advertising NL), is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: "Hoe kunnen we creatieven van DEPT® een kick-start geven bij het toepassen van creatieve technologie in proactieve conceptontwikkeling?".

Verschillende kwalitatieve onderzoeksactiviteiten hebben geleid tot de online brainstorm tool 'Brain Flash'. Deze interactieve tool is ontwikkeld om de creatieven (en andere werknemers) te ondersteunen bij het brainstormen en om op een laagdrempelige manier bewustzijn te creëren van de eindeloze mogelijkheden rondom creatieve technologie.

Brain Flash bestaat uit 'trigger cards', 'info cards' en '101-folders', en richt zich expliciet op het toepassen van technologie aan de conceptfase. Hierdoor wordt de gebruiker tijdens het brainstormen geïnspireerd door praktijkvoorbeelden van creatieve technologie.

Gebruikers kunnen de tool vrijblijvend gebruiken bij ‘eigen’ werk of bij werk voor bestaande klanten en prospects van DEPT®. Het kan worden gezien als een verfrissend stimulans om de gebruiker in staat te stellen om creatieve technologie mee te nemen in hun eigen denk- én handelswijze.
De ‘trigger cards’ presenteren verschillende brainstorm technieken / -opdrachten.
De ‘info cards’ bevatten een uitleg over desbetreffende technologie, over de voor- en nadelen voor merken en doorverwijzing naar de 101-folders.
Instructiepagina

Artist statement

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunstinstallaties, imagineering en creatie in de breedste zin van het woord. In de loop der jaren heb ik door mijn werkervaring bij musea op het gebied van kunsteducatie en mijn studieloopbaan een passie gekregen voor het ontwikkelen van concepten voor meeslepende belevenissen.

Tijdens mijn stage bij DEPT® als creative, bracht eerder onderzoek naar live activaties mij tot de realisatie dat ik de wereld van creatieve technologie verder wil exploreren.

Ik geloof dat door het stimuleren van creatieve professionals om verder te kijken dan traditionele methoden en creatieve technologie toe te passen in denk- en handelswijze, er ruimte ontstaat voor multidimensionale, gepersonaliseerde en meeslepende merkbelevingen.

Het is mijn doel om anderen te laten delen in de kennis over- en de magie van deze digitale cultuur. Want zoals liefde door de maag gaat, kan creatieve technologie een krachtig ingrediënt zijn voor een concept dat de verbinding tussen mens en merk versterkt. Ik hoop hiermee bij te dragen aan het creëren van meeslepende belevenissen die niet alleen de zintuigen prikkelen, maar ook het hart van de toeschouwer raakt.

Ambities

De ontwikkelingen op het gebied van creatieve technologie gaan razendsnel. Traditionele advertising is nu niet alleen interdisciplinair, maar ook multidimensionaal. Aangezien de mogelijkheden eindeloos zijn, is mijn doel om als conceptontwikkelaar (ook wel bekend als 'creative'), met een focus op creatieve technologie en strategie, te werken binnen de advertising-industrie.
Over vijf jaar hoop ik een indrukwekkend portfolio te hebben opgebouwd, bestaande uit campagnes waarin boodschappen zijn verguld in een betekenisvolle belevenis. Ik zie mijzelf groeien tot een expert op het gebied van experiential marketing en live activaties. Als ik anderen kan inspireren als publiek spreker, dan zeg ik daar zonder twijfel 'ja' tegen.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik mooi vind aan de opleiding Kunst & Economie, is dat deze twee ogenschijnlijk verschillende disciplines nauw met elkaar verbonden zijn en beiden een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Ze dragen bij aan het begrip en de waarde van kunst (en cultuur) in de economische wereld, en van economie in de kunstwereld.

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, is dat alles om ons heen 'materiaal' is, of het nu gaat om fysieke objecten of abstracte ideeën. Door open te staan voor nieuwe dingen en nieuwsgierig te blijven, kan ik mijn perspectief verbreden en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Het uitstellen van kritiek en het leren luisteren naar mensen met verschillende meningen kan helpen om mijn eigen overtuigingen te versterken of bij te stellen.

Daarbij heb ik de afgelopen jaren geleerd om mijn innerlijke criticus de macht te ontnemen, zodat ik mijn potentieel kan maximaliseren, oplossingen kan vinden en mijn doelen niet laat belemmeren.