Muziek
Kunst en Economie
App
Website
Artistieke prestatie

CoMusic

Lise Nijkamp
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
CoMusic is een B2B communicatie kanaal waar alle spelers binnen de muzieksector worden samengebracht om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Het is een platform dat is bedoeld voor alle mensen die werkzaam zijn binnen muzieksector. Er is gekozen voor een online platform omdat het deze vorm zeer toegankelijk is, je kunt er bijna overal bij, en het is op één digitale plek waar dingen gedocumenteerd, en opgeslagen kunnen worden. Het platform bestaat uit vier onderdelen: de homepagina, de oproeppagina, de profielpagina, en de ontwikkelingspagina. De laatste zal alleen voor jou te zien zijn, de rest van de pagina’s zijn openbaar toegankelijk voor gebruikers van het platform.

Je kunt je als startende artiest inschrijven op basis van twee randvoorwaarden:


- Eigen repertoire spelen

- In het bezit zijn van demomateriaal

Daarnaast is het voor ervaren artiesten, managers, boekers, poppodia, labels, evenementenbureaus en locaties ook mogelijk om je te registreren. In alle gevallen wordt de registratie bekeken door een comité die zal beoordelen of er aan de eisen wordt voldaan. Op basis hiervan wordt de registratie wel of niet goedgekeurd.

Wanneer de registratie is voldaan is de volgende stap om een profielpagina aan te maken, hierop stel je je voor aan het werkveld aan de hand van een foto, ervaring, huidige
functie, jouw droombestemming, en waar je momenteel naar op zoek bent op het platform. Door middel van tags kun jij jezelf in ‘categorieën’ plaatsen die jou kenmerken als artiest, bijvoorbeeld jouw woonplaats, het genre waarin je speelt, het muziekinstrument dat je uitoefent, of het conservatorium waar je studeert. Hierdoor hebben anderen de optie om profielen te kunnen filteren.

Dit kan bijvoorbeeld op de homepagina, dat is de plek waar content met elkaar gedeeld wordt. Interessant nieuws, een goed interview, of jouw eigen voortgang binnen een nieuwe functie. Anderen kunnen hier interactie mee uitvoeren door te liken, reageren en delen van berichten.

De mogelijkheid om profielen te filteren kan ook toegepast worden op de oproeppagina, hier kun je anderen binnen de sector om hulp vragen. Wanneer je een expert nodig hebt voor een project, of je zoekt een bassist om in te vallen bij een optreden. Een goede mogelijkheid om gebruik te maken van alle expertises die binnen de muzieksector schuilen, en allemaal op één plek.

Ten slotte de ontwikkelingspagina, waar het antwoord op de gestelde hoofdvraag centraal staat. Dit onderdeel is bedoeld om beginnende artiesten handvaten te bieden die hen op weg helpen richting het professionele werkveld, door het aanbieden van materiaal onderverdeeld in vier verschillende categorieën: de basis, identiteit ontdekken, contact maken, en identiteit uitstralen. Binnen deze onderdelen zijn er op het platform verschillende materialen te vinden om mee aan de slag te gaan.