Inclusie en diversiteit
Sociale veiligheid

Comfy Iftar

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Na voorbereidend en diepgaand onderzoek naar de definitie en betekenis van ‘thuisgevoel’ heb ik in samenwerking met de stichting Comfy Community een evenement georganiseerd waarbij jonge mensen met verschillende culturele achtergronden gezamenlijk dineren, begeleid door een cultureel programma. Hierbij werden gesprekken over belonging gestimuleerd door middel van gesprekskaarten met vragen rondom de thema’s community, identiteit, cultuur en ‘thuisgevoel’. De combinatie uit het gezamenlijke eten, de gesprekken en het culturele programma gaf de deelnemers de mogelijkheid om actief een sense of belonging te ervaren.

Artist statement

Voor mijn afstudeerproject heb ik mij gericht op een combinatie uit verschillende interesses. Mijn persoonlijke interesse in interculturele verbondenheid, community-building en de cultuurindustrie komen bij de Comfy Iftar samen tot één project.

Het sociologische construct ‘thuisgevoel’ is onderzocht en werd verbonden met de creatieve sector door de organisatie van een evenement waar mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar komen en verbondenheid voelen.

Ambities

In de komende jaren zou ik graag een Master afronden om mijn theoretische kennis te verdiepen op het gebied van antropologie of interculturele communicatie. Daarnaast hoop ik werkervaring in het buitenland op te doen en zo interculturele samenwerking ook in de praktijk te ervaren.

Het lijkt me leuk om betrokken te zijn bij organisaties die zich richten op de inzet van kunst en cultuur bij het stimuleren van interculturele uitwisseling en community-building. In de komende jaren wil ik me richten op het vinden van mijn plekje in de creatieve sector waarin deze verschillende interesses gecombineerd worden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik in de afgelopen vier jaar heb geleerd is waarschijnlijk het feit dat ik actief stappen moet zetten om erachter te komen waar mijn interesses liggen. Ik ging er in het begin van mijn studietijd van uit dat ik op een gegeven moment gewoon zou weten wat ik in toekomst wil gaan doen. Ondertussen heb ik ontdekt dat het voor mij persoonlijk heel belangrijk is om verschillende dingen uit te proberen en veel met mensen te praten om dichter bij hetgeen te komen wat bij mij past. Ook heb ik gemerkt dat de creatieve sector enorm breed is en dus ook daarbinnen van alles mogelijk is. Dit is ook een van de redenen waarom ik na de afronding van Kunst & Economie nog verder wil zoeken naar de rol die ik in toekomst wil vervullen binnen de creatieve sector.

Daarnaast was een groot onderdeel van de studie het samenwerken in diverse teams. Hierdoor heb ik geleerd hoe belangrijk het is om de individuele kwaliteiten van ieder teamlid te kennen en in te zetten voor een succesvolle samenwerking.