The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


In dit project wordt de bezoeker een plek van rust en bezinning aangeboden. Wil je rustig even zitten, of heb je een drukke dag gehad, dan nodigt de maker je uit bij ‘Come to the Well’. Je wordt meegenomen door een audio geleid verhaal, naar een plek van inkeer en loslaten. Dit om een hand uit te strekken naar de innerlijke heling van de bezoeker. De maker, Stefan Jansen van Rensburg, wil graag uitdelen vanuit de hoop die hij gevonden heeft, om zo een ander nieuwe hoop te geven in diens leven. Een plek voor het zetten van nieuwe stappen in de richting van ‘leven en leven in overvloed!’

 Artist statement

Stefan Jansen van Rensburg is een maatschappelijk maker (Artist voor Social Change) met een grote liefde voor mensen en Jezus. In al zijn werk is hij gericht op verbinding, zingeving en hoop en bevraagt de innerlijke wereld van de mens en diens buitenwereld. In het gebruik van verschillende mediale technieken (o.a. audio, installatie en grafisch vormgeving) creëert Stefan momenten van reflectie en bezinning met het oog op diepere verbinding met jezelf, elkaar en vernieuwende hoop. Het leven is bedoeld om vanuit verbinding geleefd te worden en in zijn werk helpt hij je graag op weg door samen te zoeken en dieper te gaan met het geloof dat vernieuwing en herstel in mensen harten mogelijk is!

Ambitions

Waar wil je over 5 jaar staan? Wat wil je bereikt hebben? Vragen die ik altijd lastig vind te beantwoorden. Als iemand die onwijs enthousiast over iets kan worden en twee dagen later totaal afhaakt, vind ik het inzicht krijgen in verre toekomstplannen moeilijk. Ondanks mijn impulsiviteit en enthousiasme heb ik, misschien gek genoeg, geen praktische dromen m.b.t. een specifiek tijdbestek. Iets wat ik wel weet is het volgende: Ik wil mijn leven leven als een verbinder, een liefhebber van mensen & hoop en bijdragen aan een wereld waarin echte verandering mogelijk is. Een eigen parafrasering van een prachtige quote van Moeder Theresa zegt het mooi: ‘Ondanks dat een druppel op een gloeiende plaat niks lijkt te veranderen, bekommer ik mij om die ene druppel. Een druppel met een stem, verhaal en naam!’ Daar wil ik over 5 jaar staan. Met wie ik ben als persoon en als maker op een plek waar ik mijn hele leven wil zijn: Onder de mensen, bijdragend aan het verspreiden van diepe hoop, diep kennen van mensen en gerechtigheid in onze wereld! Al zou ik de invloed van het verrichte werk nooit zien, dan vertrouw ik erop dat zaadjes die in de goeie aarde vallen, diep zullen wortelen en hun uitwerking over de barrières van tijd zullen reiken!

Learned during the studies

Deze 4 jaar van Image and Media Technology is een wandel geweest waarin ik meer ben gaan ontdekken wie ik als mens ben, vanuit een zoektocht die gericht is geweest op: ‘Wie ben ik als maker’. Een van de dingen die ik geleerd heb is dat ik 100% een generalist ben, zowel in mijn makerschap als de manier waarop ik in het leven sta. Een vlinder die overal even wil kijken en graag diep verbonden is met de wereld om haar heen. Inzicht krijgen in wie je als maker bent ging verder dan ik ooit voor ogen had kunnen houden. Zo het omgaan met deadlines: Tot in de laatste uurtjes, op mijn meest productief, doorhalen. Omgaan met stress: Mijn rust en aarding vinden in gebed en persoonlijk gesprek met mijn omgeving. Mijn verhaal: Het verhaal van de mens! Opzoek naar wie we (willen) zijn, een collectieve reis die vaak in afzondering gelopen wordt. Mijn hoop: Dat wij als geliefde mensen richting mogen vinden, elkaar diep mogen zien en nieuwe hoop mogen ontdekken! Mijn hart voor mensen, kunst en Jezus zijn de afgelopen 4 jaar alleen maar gegroeid. 4 jaar aan IMT? Een reis van ontdekken, verbinden en verdiepen.