Duurzaamheid en circulariteit

Cirkas

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In het rapport lees je hoe een product is ontwikkeld van afvalhout van festivals. Het gaat om een kas met aan de achterkant een proces waarbij het afvalhout altijd circulair verwerkt wordt tot nieuw houtmateriaal. Ook is er een mogelijkheid voor consumenten om hun verouderde model weer in te leveren. Hierdoor kunnen de onderdelen weer hergebruikt worden. In het rapport staan verschillende ontwerpen en partners uitgewerkt. Daarnaast is het financiële deel aanwezig.

Artist statement

Ik zie mezelf als een handige jongen, ik zit niet graag stil en liever ook niet uren lang achter mijn laptop. Natuurlijk moet dit af en toe wel en doe ik dat dan ook zo goed mogelijk. Het werk wat ik geleverd heb zie ik als creatief, vindingrijk en vooral heel leuk. Ik denk dat ik met het project iets neer heb kunnen zetten waarmee een begin gemaakt kan worden voor een groter probleem in de culturele sector.

Ambities

Ik wil mezelf nog breder inzetbaar vormen in de evenementenwereld dan ik nu al ben. Ik denk dat ik snel leer en vooral ook nadenk over hoe bepaalde processen gaan.
Het lijkt me heel vet om ooit een eigen onderneming te hebben, in wat voor vorm dat gaat zijn weet ik niet, maar ik wil de vrijheid hebben om mijn eigen rooster te kunnen bepalen.

Geleerd tijdens de studie

Kunst en Economie heeft veel gebracht, maar het belangrijkste wat het mij geleerd heeft is dat je netwerk misschien wel het belangrijkste is in de culturele sector. Zorg dat je je altijd zo open en vriendelijk mogelijk aanprijst, dan moet het zeker goed komen. Niet te vriendelijk, want dan lopen mensen makkelijk over je heen. Dit is een puntje waar ik soms nog tegenaan loop, ik zeg te makkelijk 'ja' en niet vaak genoeg 'nee'.
Toch denk ik dat met een leergierige instelling je heel ver komt in de culturele wereld.