Interieur architectuur
Ruimtelijk ontwerp
3D rendering
Interieur
Openbare ruimte
Ander maatschappelijk thema

Circulair Interior Design

xena groeneveld
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

BioPartner Center Leiden wil startups in de life sciences faciliteren in hun groei. De collectieve ruimtes van BioPartner zouden 'opener' en meer gastvrijheid naar startups moeten uitstralen. BioPartner Leiden heeft gevraagd om een ontwerpplan op te stellen, voor een aantal collectieve ruimtes in diverse BioPartner gebouwen. Circulair ontwerpen heeft de voorkeus, want duurzaamheid en circulariteit is een belangrijk speerpunt voor BioPartner.

Circulariteit is een voorkeur voor het benutten van bestaande materialen. De grootste uitdaging is om mensen te verleiden, om de collectieve ruimtes beter te benutten. Vooral de ontmoetingsruimtes zou de plek moeten worden die huurders (startups en scale ups) gaat verleiden om samen te lunchen en niet achter het eigen bureau de lunch te nuttigen.

'Hoe kan ik ruimtes ontwerpen die aantrekkelijk zijn voor startups om te werken en die netwerken en ontmoeting tussen ondernemers faciliteren?'

ONTWERP 2

ONTWERP 1

Door middel van interviews en samenwerken met de huurders van BioPartner Center Leiden, heb ik een huisstijl ontworpen met het thema circulair design. Bij deze huisstijl heb ik een interieurplan gemaakt voor 1 van de ontmoetingsruimtes van BioPartner. Met deze huisstijl en interieurplan kan BioPartner straks alle collectieve ruimtes zo veranderen dat de ruimtes meer gebruikt worden als ontmoetingsplekken. 

Ook heb ik de ruimte als VR tour laten zien aan de huurders, zodat zij er een beter beeld bij hebben. In samenwerking met de huurders heb ik gekeken wat voor gevoel het op roept. 

Meer van mijn projecten zien? 

>> https://xenagroeneveld.wixsite.com/mijnportfolio <<