Duurzaamheid en circulariteit

Circulair decor

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het resultaat van het afstudeerproject is een tool die de directe kansen op het gebied van circulair decor inzichtelijk maakt voor de producenten en decorontwerpers van externe partij Sightline Productions. Met het gebruik van de tool kan een duurzame werkwijze op gebied van decor worden aangeboden aan organisatoren van evenementen. De tool heeft de vorm van een routekaart en laat zien wat de mogelijkheden zijn op gebied van o.a. reductie, hergebruik en recycling van decormaterialen.

Artist statement

Er worden in evenementenland allerlei duurzame innovaties omarmd op gebied van plastic bekers, transport en energievoorziening, maar een circulair decor lijkt voorlopig nog ver weg. Ik hoop daar met dit project verandering in te brengen middels het bundelen van mijn passies voor evenementen, techniek en duurzaamheid.

Ambities

De komende 5 jaar wil ik me verder ontwikkelen als technisch producent in de evenementenbranche, bij voorkeur op het gebied van outdoor evenementen zoals festivals.

Geleerd tijdens de studie

De studie K&E gaf me de mogelijkheid en de hulpmiddelen om de weg uit te stippelen naar mijn beoogde beroep: productiemananger (technisch producent).