Ander thema

Chlini Wält: vom Stall ofs Feld ond weder hei

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Chlini Wält: vom Stall ofs Feld ond weder hei” is het inspirerende verhaal over de ‘grossmueti en grossvati’ van Rosalie, die samen hun leven doorbrachten op de familieboerderij in het Zwitserse dorpje Scherz. De fysieke kracht en zelfredzaamheid die destijds van hen werden verlangd, zijn vaardigheden die ze met trots koesteren en die diepgeworteld zijn in hun identiteit en geschiedenis. Hoewel ze vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen moesten verhuizen naar het huis waar ze nu wonen aan de overkant van de straat, houden ze nog altijd vast aan hun vertrouwde dagelijkse gewoonten. Deze kleine, dagelijkse momenten geven hen een gevoel van vertrouwdheid en verbondenheid, wat essentieel is voor hun eigen geluk en welzijn.

Artist statement

Als maker met Nederlands en Zwitserse nationaliteit ben ik geïnspireerd door de mens en zijn unieke verhalen. Mijn reizen naar verschillende landen hebben mij geleerd om te luisteren naar nieuwe verhalen en culturen te verkennen. Mijn werk richt zich op het vastleggen van persoonlijke, intieme verhalen door middel van fotografie en film. Mijn camera geeft mij de mogelijkheid om vertrouwen te winnen en deze verhalen te delen. Met ‘’Chlini Wält: vom Stall ofs Feld ond weder hei’’ laat ik zien hoe mensen verbonden zijn met hun geschiedenis en tradities, en hoezeer dit verweven zit in hun identiteit. Door alledaagse, waardevolle momenten vast te leggen wil ik deze verbondenheid tonen en mensen herinneren aan hun eigen geschiedenis en identiteit. Hiermee wil ik graag ruimte creëren voor het herontdekken van de kleine, waardevolle momenten in ons leven.

Ambities

Over vijf jaar wil ik met zowel autonoom als commercieel werk stappen hebben gemaakt. Ik hoop dat ik nieuwe inspirerende verhalen tegenkom en dit mag blijven vertellen. Naast het ontwikkelen van mijn eigen werk zou ik graag willen samenwerken met creatieve mensen in de muziek- en fashionindustrie.

Geleerd tijdens de studie

Voor de komende jaren zie ik het geven en ontvangen van feedback als een belangrijk element van mijn professionele groei en ontwikkeling. Daarnaast heb ik mijn eigen vorm ontwikkeld om inspirerende verhalen te vertellen met een open blik.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Chlini Wält: vom Stall ofs Feld ond weder hei - 2023 - publicatie afstudeerproject.