Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

Chill Paw

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stel je voor dat je op weg bent naar een belangrijk sollicitatiegesprek met licht zwetende handpalmen en een plotselinge doffe pijn in je hoofd. Is er een manier om stress te verlichten die eenvoudig en zonder op te vallen is, maar toch effectief? Vanuit deze context werd Chill Paw tot leven gebracht. Door te focussen op de gevoelens van lichaam en geest creëert het een moment van ontspanning en troost voor mensen tussen hun drukke schema's door.
Chill Paw heeft natuurlijke, stevige, harde en rustige kwaliteiten. Geïnspireerd door de ontspanning en gemoedsrust die je voelt als je een steen vasthoudt. Deze harde structuur geeft een gevoel van stevigheid en veiligheid wanneer je hem vasthoudt. Hun verschillende stemmen, lichaamstypes en interactiestijlen vormen hun unieke karakters.
Tijdens mijn eerste onderzoek realiseerde ik me dat de stijl van de meeste stress verlichtende ontwerpen op de markt op elkaar leken en dat een ontspannende visuele stijl miste. Ik heb geprobeerd het effectiever te maken door elementen toe te voegen die de vijf zintuigen een ontspannen gevoel geven. Daarnaast heb ik ook dierlijke elementen toegevoegd waardoor mensen zich ontspannen en plezierig voelen.
Chill Paw zal dienen als je avontuurlijke metgezel voor elk moment dat je je gestrest voelt. Door natuurlijke materialen, harde structuur, gezelschap en eenvoudige interacties, vind je een moment van rust en comfort in je drukke dagelijkse leven. Een eenvoudige en effectieve manier voor iedereen om stress en angst te verlichten.
Ik hoop dat je meer aandacht aan je gevoelens zult besteden en gemoedsrust zult vinden in het gezelschap van Chill Paw. Geef je stress een hand.

Artist statement

Als onderzoeker en ontwerper haal ik mijn inspiratie uit het dagelijks leven. Alles wat ik zie, hoor en voel, vormt de bron van mijn creaties. Van natuur ben ik een zeer nieuwsgierig persoon en deze nieuwsgierigheid wekt mijn creatieve inspiratie op.
Mijn creatieproces omvat experimenten met materialen en technieken, evenals onderzoek naar contexten, waardoor ik verschillende mogelijkheden en unieke perspectieven creëer die leiden tot unieke en boeiende werken. Bij productontwerp focus ik op comfort, functionaliteit en de ervaring van mensen bij de interactie met het ontwerp. Ik streef ernaar om in vorm en detail perfectie te bereiken, zodat elk stuk een balans vindt tussen esthetiek en functionaliteit.
Als ontwerper wil ik meer aandacht besteden aan de vaak over het hoofd geziene behoeften, vooral bij het ontwerpen voor mensen met een hoge gevoeligheid of andere beperkingen. Ik geloof in animisme en daarom denk ik dat materialen in het ontwerpproces respect en meer aandacht verdienen.
Ik zou bijvoorbeeld goed nadenken over hoe ze worden verwerkt en wat er mee gebeurt nadat ze zijn gebruikt. Duurzaamheid en zorg voor het milieu zijn ook belangrijke overwegingen voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat design niet alleen huidige problemen moet oplossen, maar ook betere oplossingen voor de toekomst moet bieden, en de negatieve impact op het milieu moet verminderen.
Mijn werk begint altijd met een gedachte op een observatie of fenomeen. Door mijn werk te presenteren, wil ik de toeschouwers een unieke ervaring bieden, hen inspireren om de wereld op een andere manier te zien en een betere wereld te creëren.

Ambities

In de komende vijf jaar hoop ik oude ambachten in mijn ontwerpwerk te verwerken en ervan te leren om ze meer onder de aandacht te brengen en te voorkomen dat ze verloren gaan.
Door mijn afstudeerproject heb ik ontdekt dat veel hoog gevoelige mensen (Sociale angststoornis, autisme en mensen die gevoelig zijn voor prikkels), erg hun best moeten doen om zich 'normaal' voor te doen in hun dagelijks leven, waardoor ze de moeilijkheden in hun leven moeilijk kunnen ontdekken en begrijpen. Als ontwerper vind ik het mijn verantwoordelijkheid om deze verborgen behoeften te ontdekken en tijdens het ontwerpproces meer rekening te houden met hun gevoelens,
Tegelijkertijd zal ik, om mijn ideeën breder bekend te maken, actief deelnemen aan tentoonstelling en award om internationaal erkend te worden.
Na vijf jaar hoop ik dat mijn ontwerp op verschillende manieren te zien is, bijvoorbeeld als therapeutisch medium, tentoongesteld of gedragen door mensen die het nodig hebben. Tegelijkertijd zou ik graag een bevredigende werkplek hebben in de creatieve sector of in een ontwerpbureau.
Ik hoop anderen te inspireren of te helpen met unieke perspectieven en creatieve oplossingen, en complexe uitdagingen aan te gaan door interdisciplinair teamwork om ontwerpen te creëren die een betekenisvolle en positieve impact hebben op de wereld. Mijn uiteindelijke doel is om een merk te creëren en door te geven met mijn eigen ontwerpfilosofie en een ontwerper te worden die over honderd jaar nog herinnerd zal worden.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik kennis en ervaring opgedaan die van onschatbare waarde zijn en die mijn ontwerpfilosofie en creatieve benadering diepgaand hebben gevormd. Ik heb mijn eigen manier van ontwerpen gevonden door te verkennen en te experimenteren, en ik heb geleerd om mijn capaciteiten als ontwerper en onderzoeker beter tot uitdrukking te brengen.
Tegelijkertijd heb ik geleerd om open te staan voor het onverwachte en erop te vertrouwen dat mijn intuïtie altijd de meest geschikte oplossing zal vinden.
Ik ben een nieuwsgierige en onderzoekende ontwerper die de wereld omarmt en alles ziet wat vertaald kan worden in effectieve, warme en inspirerende ontwerpoplossingen die mensen aanmoedigen en inspireren om te creëren en te ervaren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

26 juni -29 juli 2023 Exposure, HKU Design, Kanaalweg 50 Utrecht
16 april - 22 augustus 2022 Nature Talks, Museum de fundatie, Zwolle