Gezondheid en welzijn

chaOrde Reflect

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
chaOrde Reflect is een fragmentatie van de ontdekkingsreis in bewustzijn opzoek naar chaOrde vanuit de meest fysieke vorm. Een groot stalen draaiend kunstobject met gepolijste palen, die golvende weerspiegelingen creëren van de omgeving en de bewonderaar. Hoe wij de wereld op een ordelijke manier voor ons waarnemen dansen de reflecties van de palen in chaos, spelend en golvend met de wereld om zich heen transformerend naar authentieke vervormingen :)

Hoe de chaOrde de magie brengt en een dans creëert die de uiterste polen doen samensmelten naar een eenheid. Die samen met mijn gedachtengoedje een ervaring achterlaat die je laat stil staan in rust en de reflectie van jouw eigen authentieke perspectief naar binnen laat treden.
chaOrde in de bunker @ Lek Art
Het gedachtengoedje over chaOs, Orde en chaOrde :)✨

Artist statement

Lotte Fleur Zuidema is een kunstige product designer en creëert vanuit studio FlolO. Spelend en ontdekkend betreed ik de wereld, op ontdekking naar verscholen magische wondertjes in ons fysieke en voelbare universum ; zoals universele patronen en wijsheden als fractals, sacred geometrie, vervormingen in reflecties, natuur, religies die visueel ontdekt worden maar ook over gaan op het niveau van de onzichtbare wereld in bewustzijn. Al deze wondertjes transformeren zich in mij vanuit verschillende mediums en materialen naar fysieke kunstinstallaties, tools, speelgoed en producten.

Een wondertje die zich vormde was chaOrde een samenwerking tussen chaos en orde, de zoektocht naar balans en eenheid. Iets wat bijna alle ontdekte wondertjes omvatte een ontdekkingsreis die zich in de afgelopen jaren vormde en aankomende jaren nog meer uiting gaat krijgen vanuit verschillende fragmentaties. Met als intentie deze wereld van bewustzijn en polariteit en balans zichtbaar, leuk en toegankelijk maken om tools en inspiratie te ontwikkelen voor ieders eigen ontdekkingsreis :)

Ambities

Over 5 jaar hoop ik dat meerdere creaties in de wereld geplant mogen worden, wondertjes die zichtbaar in de wereld zijn, mensen laat spelen en ontdekken :)
De emotie boom, die emoties zichtbaar en leuk maakt mag bloeien op veel scholen en in de zorg, iets wat ik hoop dat snel mag gaan gebeuren.
Dat deze ontdekkingsreis door mag gaan naar chaOrde en samen met een busje; de FlolO Mobile op ontdekking mag gaan en meer wijsheden, geloven, werelden mag gaan ontdekken.

Geleerd tijdens de studie

De vrijheid die de hku gegeven heeft om te ontdekken wat en wie jij als maker, ontwerper of kunstenaar bent heeft mij veel ruimte gegeven om dit in mij te ontdekken. In alle werkplaatsen ben ik op ontdekking gegaan en mezelf hulp en inzichten zo ontwikkeld dat dat alles als thuis voelt nu. Ook hebben alle kleine creaties en wondertjes die ik de afgelopen jaren heb mogen maken mij puzzelstukjes gegeven om te ontdekken wat en wie ik ben in deze wereld als creëerder :)

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

22-30 mei 2022 Lek Art Artist in Rescidence - expo bunker
22-25 sep 2022 Lek Art Festival ~ River Deep